miercuri, 18 februarie 2009

Urzitorulunei mintuiri vesnice

Urzitorul unei mintuiri vesnice

By fischer1942

Hebrews 5:9 si dupã ce a fost fãcut desãvârsit, S-a fãcut pentru toti cei ce-l ascultã, urzitorul unei mântuiri vesnice,

Hebrews 5:9 And being made perfect, he became the author of eternal salvation unto all them that obey him;

Dupa ce a fost facut desavirsit. Bine, dar nu era El desavirsit? Ca fiu al Lui Dumnezeu da. Dar Mintuitorul, deseori ,se chema el insusi Fiul Omului. Ca om, sa poata duce la indeplinire planul de mintuire al Lui Dumnezeu, cu privire la cel pacatos,trebuia sa-L desavirseasca in locul nostru .
Si iata-l ca s-a facut urzitorul sau garantul unei mintuiri vesnice. Sint unii care merg pina intra-colo sustinind ca aceasta mintuire vesnica se poate pierde. Intelegem ca , daca este vesnica nu se poate pierde.
Dar Cuvintul, subliniaza si nu fara importanta ca, aceasta mintuire este pentru totii ce-L asculta.Aici se ridica intrebarea; cine il asculta?raspunsul este simplu as zice.Cei ce au fost scosi de supt dominatia celui rau .
Nu poti sa-l asculti pe Dumnezeu atit timp cit esti supt stapinirea altui stapin.Scriptura ne desvaluie acest adevar si anume; Ca omul, nu este liber ci este rob. Acum,fie ca este rob al satanei si-l vei asculta pe el care iti este stapin.
Sau rob al lui Christos si asculti de noul stapin care a platit pretul rascumparari. Iata dece intelegem ca omul trebuie sa fie mai intii scos desupt dominatia celui rau. Apoi el va trece supt stapinirea Domnului Christos, si implicit, il va asculta.Deci iata pentru cine s-a facut El urzitorul acestei mintuiri vesnice.

John Balarie
De pe meleagurile insorite ale Californiei
Los Angeles
February 19 2009

Niciun comentariu: