luni, 2 februarie 2009

Mintuire vesnica



Isaiah 45:17  Dar Israel va fi mântuit de Domnul, cu o mântuire vesnicã. 

Isaiah 45:17  But Israel shall be saved in the LORD with an everlasting salvation:

Iata ce spune Prorocul Isaia despre o mintuire vesnica.Doresc sa aduc in atentie ceva care se scapa din vedere,de aici si confuzie cu privire la intelegerea Scripturi. Anume ca, Scriptura este spirituala. Asa citim in Romans 7:14  ¶For we know that the law is spiritual:Romans 7:14  tim, în adevãr, cã Legea este duhovniceascã(spirituala).  Legea care este Cuvintul scris al Lui Dumnezeu.

Ei bine daca este spirituala ,sau duhovniceasca, ea trebuie inteleasa la modul spiritual. Si ca sa intelegem mai bine, trebuie sa stim ca; Israel este asemanat cu Biserica vie a Domnului Hritos. Mintuitorul spune aceaste cuvinte despre aceasta Biserica vie; Matthew 16:18  si Eu îti spun: tu esti Petru si pe aceastã piatrã voi zidi Biserica Mea, si portile Locuintei mortilor nu o vor birui.

Iata dece Mintuirea data acestei Biserici in mod individual si prin componenta ei este vesnica.Pentruca nu este forta nici in cer si nici pe pamint care sa poata sa frustreze planul de mintuire al Lui Dumnezeu. Circula printre cei care fregventeaza bisericile aceasta expresie; Am plantat o biserica(Church) in cutare localitate. 

Da se poate sa fie asa la modul fizic. Dar cind Mintuitorul vorbeste de Biserica lui vie, se refera la cei pe care ia rascumparat cu singelle Lui si ia asezat in trupul lui sa fie un tot o unitate. 

Pe care in final Scriptura o numeste aceasta Biserica Mireasa Mielului. Apoi sint unii ,daca nu majoritatea, care spun ca; Mintuirea celui care a fost rascumparat(nascut din nou) se poate pierde. Scriptura din potriva ne arata ca ea este vesnica.

Si pentruca aceasta Biserica vie care este si mireasa Lui ,Mintuitorul a mai dat si aceasta garantie; Fiinca Eu traiesc si voi veti trai. Garantie pe care a dato si cind era pe cruce la Golgota Tilharului cind ia zis; astazi vei fi cu Mine in rai.

John Balarie

De pe meleagurile insorite ale californiei

Februarie 2 -2009
Los Angeles California

Niciun comentariu: