joi, 29 ianuarie 2009

Acts 4:12  În nimeni altul nu este mântuire: cãci nu este sub cer nici un alt Nume dat oamenilor, în care trebuie sã fim mântuiti."

 

Cind vorbim de mintuirea sufletului, intelegem, ca aceasta mintuire ii apartine in exclusivitate Domnului Hristos care a infaptuito.Circula o expresia printer oameni care considera ca se pot mintui si ei personal prin ceia ce ar putea sa faca.Unii chiar au ajuns sa se chinuie intrun fel sau altul crezind ca il imbuneaza pe Dumnezeu.Ce lipsa de lumina .Cine ia invatat asa? mi-e mila de astfel de suflete.

Aceasta expresie suna cam asa.Sa ne mintuim. Ei Bine o astfel de mintuire nu are nimic de aface cu ce a facut Domnul Hristos.Scriptura ne arata ca omul este mort, din punct de vedere spiritual. Daca asa stau lucrurile si asa stau, pentruca cea mai demna sursa de incredere ramine Sfinta Scriptura care este Cuvintul lui Dumnezeu.

Se pune intrebarea , ce poate  un mort sa faca? Este usor de inteles ca nimic.Bine atunci potrivit Scripturi el trebuie sa fie inviat mai intii. Lazar care era mort, oricit iar fi cerut Domnul Hristos sa iasa afara din mormint nu ar fi putut sa o faca. Dar cind Domnul Hristos care este Domnul vieti a pus in Lazar duh de viata ,Lazar a iesit afara.

Cit ar fi dorit surorile fratele lor sa iasa din mormint. Asa ca  starea omului de mort in pacate, vorbesc spiritual, este necesar ca Dumnezeu sa intervina in fiinta lui sa-l aduca la viata.Aducindul la viata atunci, poti vorbi cu el.

Atunci deabia se vede ca este pacatos si ca are nevoie de mintuire.Atunci is vede ticalosia si vine inaintea lui Dumnezeu si is marturiseste pacatele. Asa a facut-o David cind zice; Mi-am marturisit Domnului vina pacatului meu si El a iertato.

As concluziona cu aceasta precizare pe care o arata  Cuvintul aici, in acest verset din  Acts 4:12 ca nu ne putem mintui, ca nu avem apsolut nici-o contributie,ca singurul care mintuieste este Dumnezeu prin jerfa Fiului Sau dela cruce.

 

John Balarie

De pe  meleagurile insorite  ale Californiei

Los Angeles

Niciun comentariu: