duminică, 25 ianuarie 2009

Mintuirea data celor zdrobiti

Psalmul 34-18

Psalms 34:18  Domnul este aproape de cei cu inima înfrântã si mântuieste pe cei cu duhul zdrobit.

 

Subiectul pe care vreau sa-l aduc inainte este tot despre mintuire.Psalmistul spune aceste cuvinte pe care le-am pus din acest psalm mai sus.El adduce in atentie acest adevar pe care cei mai multi il scapa din vedere si anume; Dumnezezu nu lucreaza mintuirea Lui in oamenii aroganti.

 Acestia nu se gasesc  printer cei de care vorbeste Domnul  Hristos, anume ca;Eu am venit sa caut ce era pierdut. Atit timp cit omul sta cu grumazul intepenit nu va avea parte da darul lui Dumnezeu mintuirea.

Ne aducem aminte ca pe vremea Mintuitorului,cei ce veneau la El,veneau intro stare zdrobita. Cu alte cuvinte ,erau din aceia care aveau nevoie de vindecare. Ce faceau ei cind veneau in fata Mintuitorului? Cadeau cu fata la pamint si ziceau; ai mila de mine pacatosul.

Ei bine de astfel de oamenii Dumnezeu se indura, adica le da harul sa creada ca sint pacatosi si ca au nevoie de Domnul Hristos. Sint multi care au de toate si chiar se considera ca nu ar avea apsolut nici-o nevoie ca sa fie mintuit, pentruca zic ei; aici e si rai si iad.

Nu pot realize ca ce au ei sint de natura fizica , paminteasca care dispar odata cu intrebuintarea lor sau mai précis odata cu plecarea depe pamint.In fata gropii nu te poate  ajuta cu nimic bogatia, ori cit de mare ar fi ea. Apoi  sufletul care este nemuritor nu are nevoie de ce este pamintesc. Vai cit de scurta este viata aceasta,daca ne uitam in napoi cei mai invirsta parca a fost un vis.

Si uite ca vine ziua cind sa ne infatisam inaintea celui care nu mai este Mintuitor ci Judecator. Si asta fie ca vrem sau nu.Cel intelept cauta sa is aranjeze situatia lui cu Dumnezeu cit este aici pe pamint.Plecat de aici, destinul iti este stability pe vecie.Nu se mai poate schimba apsolut nimic.

Cu dorinta ca aceste cuvinte sa ajunga la inima unui suflet care este doritor sa fie mintuit si nu stie cum,Dumnezeu sta la dispozitia lui sa-I dea harul sa se pocaiasca.Ca fara pocainta este cu neputinta sa ajungi la acest dar al Lui Dumnezeu Domnul Hristos.Scriptura ne arata ca ; pe pamint are fiul omului putere sa ierte pacatele.

 

John Balarie

De pe meleagurile insorite ale Californiei

January 26-2009

Niciun comentariu: