sâmbătă, 19 decembrie 2009

Cunoasterea Lui Christos

Al cunoaste pe Christos

Mai sint cite-va zile si lumea”Cresina” se pregateste sa sarbatoreasca nasterea Domnului Chhristos. Nimenea nu stie cind sa nascut Fiul omului care este Fiu al lui Dumnezeu. Cu atit mai mmult daca-i intrebi pe acesti“Crestini” care a fost scopul venire Fiului lui Dumnezeu in lume, putini vor sti sa dea un raspuns adecvat cu adevarul.

Mai jos am sa dau doua versete din Cuvintul lui Dumnezeu spuse de sf ap Pavel; Primul este acesta in care Pavel mentioneza, al cunoste in felul lumi. Cum il cunoaste lumea religioasa? La sarbatori , de paste si de craciun. Dece se rezuma ei la aceste zile? Pentruca sint dominate de maincaruri si bauturi.

Lucruri pe care Sfinta Scriptura nu le arata. As zice, potrivit vorbelor sf ap Pavel ca majoritatea care sint lumea, asa il cunosc. Dar cei ce il cunosc la modul personal au o cu totul alta viata. Apoi ca sa-l cunosti personal este necesar ca sa ai o zi , un moment, al intilniri cu El. Dece asa? Pentru ati pune relatia cu El la punct.Cu alte cuvinte sa iti marturisesti pacatele ca sa se produca in tine acea nastere din nou de care vorbea Domnul Christos lui Nicodim.

Iata deci al doile verset care reflecta schimbarea celui care la cunoscut personal pe Domnul Isus prin credinta.

2 Corinthians 5:16 Asa cã, de acum încolo, nu mai cunoastem pe Christos în felul lumii; si chiar dacã am cunoscut pe Christos în felul lumii, totusi acum nu-L mai cunoastem în felul acesta.

17 Cãci, dacã este cineva în Hristos, este o fãpturã nouã; cele vechi s-au dus: iatã cã toate lucrurile s-au fãcut noi.

Asa dar, cel nascut din nou este o faptura noua.El este in relatie, partasie cu Mintuitorul zilnic, moment de moment nu numai de sarbatori. Apoi El il asteapta sa vina ca sa fie cu El. Aceasta este diferenta intre cel ce il cunoaste pe Christos in felul lumi si intre cel care a avut un moment de intilnire cu El la modul personal. Asa a fost Saul din Tars pe drumul Damascului.

Dumnezeu sa se indure de cei ce il cunosc in felul lumi, sa ajunga sa-L cunoasca ca pe Mintuitorul lor personal.

John Balarie
Los Angeles California

Niciun comentariu: