luni, 8 februarie 2010

Cei din tii Ucenici

Cei din tii ucenicii

Mark 1:16 Pe când trecea Isus pe lângã marea Galileii, a vãzut pe Simon si pe Andrei, fratele lui Simon, aruncând o mreajã mare, cãci erau pescari.

17 Isus le-a zis: "Veniti dupã Mine si vã voi face pescari de oameni."

18 Îndatã, ei si-au lãsat mrejile si au mers dupã El.

19 A mers puþin mai departe, si a vãzut pe Iacov, fiul lui Zebedei, si pe Ioan, fratele lui, care, si ei, erau într-o corabie si îsi dregeau mrejile.

20 Îndatã i-a chemat; si ei au lãsat pe tatãl lor Zebedei în corabie cu cei ce lucrau pe platã, si au mers dupã El.

Domnul Hristos incepea in Galileia lucrarea Lui de vestire a evangeliei. Iata ca mergea dealungul mari pe plaja. Si deodata vede pe cei doi frati, Simon si Andrei. Acestia erau pescari is vedeau de treaba lor. Dar Mintuitorul ii cheama la El si ei lasa lucru lor de a prinde peste si il urmeaza.

Dar, El le atrage atentia ca ii va face pescari de oamnenii. Nu au pus nici-o intrebare si nici nu au negat sau respins oferta Mintuitorului. Mergind msi depsrte scum nu num El ci si cu cei doi frati Simon si Andrei.Vede pe altii care reparau la plasele lor. Erau tot doi frsti cu tatal lor si cu altii care erau platiti sa-I ajute. Le zice si acestora prin aceiasi chemare veniti dupa mine.

Acestia ca si cei din tii nu zic nimic nu-I pune nici-o intrebare si-L urmeaza.Dar interesant ca nici Zebedei taatal lor nu riposteaza negative la faptul ca fii lui l-au lasat balta. Dece oare? Ce ,sau cum am fi reactionat noi in astfel de situatie? negresit ca am fi actionat dur fata de ei.Dece au venit ei dupa Domnul hristos fara niciun fel de argument?

Dece nu l-au intrebat ei cine esti tu si ce vrei Tu dela noi.Ei bine, aici intervenea Dumnezzeu care-i atragea la Fiul Sau, la Mintuitorul. Incepea planul Lui Dumnezeu de evangelizare. Timpul ii era limitat Domnului Hristos.Avea sa spuna mai tirziu Mintuitorul; nimeni nu vine la Mine daca nu este atras, inpins de Tatal.

John 6:44 Nimeni nu poate veni la Mine dacã nu-l atrage Tatãl, care M-a trimis;

John balarie

California

Niciun comentariu: