joi, 11 februarie 2010

Iertarea de pacate inaintea vindecari

Iertarea inaintea vindecari

Mark 2:5 Când le-a vãzut Isus credinta, a zis slãbãnogului: "Fiule, pãcatele îti sunt iertate!"

Mark 2:9 Ce este mai lesne: a zice slãbãnogului: "Pãcatele îti sunt iertate", ori a zice: "Scoalã-te, ridicã-ti patul, ti umblã?"

Domnul Hristos incepuse lucrarea de vestire a evangeliei ( a vestei bune)Good news. Au venit la ei unii care carau pe o targa, as zice, un om paratizat.Sigur auzisera si ei de minunile pe care Mintuitorul le facea. Fie ca va fi fost acestia rude sau simplu vecini care-I plingeau de mila. Au luat aceasta actiune de-al prezenta Domnului Hristos,.

Dar sa urmarim ce spune Mintuitorul cind ii vede.Mai sus citim “cind le-a vazut credinta,”Si cu toate acestea nu se adreseaza lor , sa le zica; bine ca ati avut credinta de l-ati adus.El se adreseaza paraliticului zicind;Fiule pacatele iti sint iertatae.

Negresit ca a produs agitatie in mijlocul celor in care se gasea.Aces paralitic era trimis de Tatal la sursa de vindecare la Fiul Sau.Dece erau uimiti carturarii? Pentruca a zis; pacatele iti sint iertate.

Cine poate sa ierte pacatele decit Dumnezeu?Negresit aveau perfecta dreptate. Dar nu stiau saracii, nu li-se descoperisara lor ,ca El, este fiul lui Dumnezeu.Si ca sa-I scoata din incurcatura zice;Scoalate ridicati patul si umbla.Si adaoga Mintuitorul;

Toata puterea mi-a fost data. Fiul omului are autoritate pe pamint sa ierte pacatele.Unii zic,ca si dupa moartea aceasta biologica se mai da o sansa.Contrar cu ce spune Domnul Hristos.

Nu poti fi vindecat daca nu mai intii ti sau iertat pacatele. Sigur ca este vorba de vindecarea de pacat.Te-a adus cineva la sursa aceasta de vindecare? Daca nu Domnul sa aiba mila sa te vezi ca esti bolnav si ca ai nevoie de vindecare.

Daca da, ia seama ca vindecarea nu vine decit prin iertarea de pacate. Ai dubiu? Cerei lui sa-ti de alumina.

John Balarie

California Los Angeles

Niciun comentariu: