marți, 6 aprilie 2010

Mi se usuca ochii de suferinta.

Psalms 88:9 Mi se topesc ochii de suferintã; în toate zilele Te chem, Doamne si-mi întind mâinile spre Tine!

Sint doua feluri de suferinte,una fizica si alta sufleteasca.Nu stiu la care face referire psalmistul in acest verset. Poate sa fi fost si cea fizica, dar inclin sa cred ca este vorba de cea sufleteasca.

Apasarea dusmanilor este o latura ce il facea sa sufere si sa-si indrepte ochii sa caute ajutorul lui Dumnezeu. Dar cred ca este vorba de cea a pacatului in care cazuse.Sigur, ca este un lucru bun sa te topesti in asa fel incit sa strigi dupa ajutorul lui Dumnezeu cind traiesti in pacat. Dar cine o poate face? Numai cel care a realizat gravitatea pacatului.

Numai cel care este constient ca pacatul pune un zid de despartire intre om si Dumnezeu.Psalmistul spune ca , in toate zilele. Nu cind i-mi aduc aminte sau din cind in cind.Aceasta arata ca nu-i dadea pace si trebuia sa capete incuvintarea dela Dumnezeu ca lucrurile sau pus la punct.

Uni se duc la oameni ca sa-si marturiseasca pacatele. Ce naivitate din partea unor astfel de oamenii. Sarmanii de ei.

Ce poate omul sa ierte ori care ar fi el, ca este pastor sau preot? Ei au pacatele lor, au si ei nevoie sa se adreseze lui Dumnezeu.In viata celui credincios daca sa strecurat pacatul el nu are pace asa cum nu avea psalmistul.

Ce vrea sa spuna el este ca sa nu abandonezi aceasta interventie de a chema ajutorul Domnului niciun moment pina ce nu capeti linistea deplina ca relatiea a fost restabilita cu Dumnezeu.Domnul sa ne ajute sa nu dam prileji celui rau in viata noastra sa ajungem sa ni-se ucuce ochii de durere.

John Balarie

Los Angeles California

Niciun comentariu: