duminică, 25 aprilie 2010

Norul deasupra cortului

Norul deasupra cortului Numeri 15-23

In aceste versete putem vedea dependenta lui Israel de Dumnezeu.Dumnezeu se ocupa de fii lui Israel pas cu pas. El le-a pus ;la dispozitie un indrumator o calauza. Ce face calauza sau care este lucrarea pe care trebuie sa o indeplineasca? Sa conduca pe turisti la locul de destinatie.

Ei bine, tot asa acest nor instituit de Dumnezeu pe parcursul calatoriei lor avea sa-I conduca. Cuvintul mentioneaza ca ziua era nor dar ca noaptea aparea ca un foc .Ce putem noi invata din acest pasaj?negresit ca avem de invatat.

Cine este cortul pentru noi? Este trupul nostru. Sf ap Pavel face referire la trup ca la un cort- adica intreaga fiinta a noastra. 2 Corinthians 5:1 ªtim, în adevãr, cã, dacã se desface casa pãmânteascã a cortului nostru trupesc,

Cine este Norul pentru noi?este Cuvintul pe care ni-la dat Dumnezeu ca calauza prin pustia acestei lumi. Ca si Israelitii in calatoria lor prin pustie spre tara Canan.Cuvintul spune ca, poporul trebuia sa asculte sa se supuna indicatiilor fara cuvinte ale norului .

Cind se muta norul intreaga tabara a lui Israel se punea si ea in miscare. Cind se opera el si tabara raminea acolo.Ce invatam noi din toate acestea? Ca copii lui Dumnezeu nu umbla de capul lor prin pustia acestei lumi. Ei se supun si asculta de Cuvintul Lui.
Dece noaptea era un foc? Pentruca sa nu rataceasca drumul, ne avind lumina te poti rataci foarte usor.

Psalms 119:105 Cuvântul Tãu este o candelã pentru picioarele mele, si o luminã pe cãrarea mea.

Dece in negura noptii prin care trecem si noi din cind in cind ne este necesar acest Cuvint. Cu alte cuvinte fie ca ne merge bine in viata( adica sint zile senine) Cuvintul ne este calauza. Fie ca vin nopti intunecate si reci in vietile noastre Cuvintul ne ramine singura sursa de a nu ne rataci. Faca Domnul ca aceasta calauza pe care ne-a puso la dispozite sa o pretuimsa si sa nu ne lipseasca zi si noapte din mina noastra.

John balarie
Los Angeles California

Niciun comentariu: