duminică, 30 octombrie 2011

Lepadarea lui Petru


Lepadarea lui Petru,














Matthew 26:34 "Adevãrat îti spun", i-a zis Isus, "cã tu, chiar în noaptea aceasta, înainte ca sã cânte cocosul, te vei lepãda de Mine de trei ori."
Iata o imprejurare trista din viata Ap, Petru.El care intotdeauna esia primul in evident in discutia cu Mintuitorul. De data aceasta va falimenta.Este Petru de vina? Cred ca nu. Fiecare dintre noi sintem repeziti in a lua decizii in viata, iar mai apoi sa regretam ca ne-am pripit.Domnul Isus ia dat un indiciu lui Petru ca se va lepada de El si inca de trei ori.
Nu ia fost sufficient lui Petru doar odata sa cinte cocosul ca sa poata sa-si aminteasca de cuvintele Domnului Isus. A fost necesar ca cocosul sa cinte de trei ori precum Mintuitorul il prevenise.Cind ia zis,”in noaptea aceastta te vei lepada de Mine de trei ori”.
Sa ne intoarcem la noi insine si sa vedem cum stam in relatia cu Domnul Isus.Decite ori sintem instintati de Duhul Sfint? Si totusi persistam in gresala.Este Petru de judecat? Nici decum.A treia oara Petru s-a trezit din amorteala, as numi-o sufleteasca si si-a indreptat privirea catre Domnul Isus.Privirea Domnului Isus cred ca la sagetat adinc. Dece? Pentruca ne relateaza Cuvintul ca ,” a plins cu amar”Parere de rau care ia prins bine mai tirziu.
Acts 5:40 Ei au ascultat de el. si, dupã ce au chemat pe apostoli, au pus sã-i batã cu nuiele, i-au oprit sã vorbeascã în Numele lui Isus, si le-au dat drumul.
41 Ei au plecat dinaintea Soborului si s-au bucurat cã au fost învredniciti sã fie batjocoriti, pentru Numele Lui.
Deci iatal pe Ap, Petru acum, ca nu ii mai este teama , ci dinpotriva este de un curaj si o bucurie as zice, de invidiat de noi cei din vremea de azi.Unde ne gasim noi? Avem noi acest curaj pe care Pertu la avut odinioara? Sintem noi in astfel de situatie s-au am fost vreodata ca sa avem ocazia sa ne testam pe noi insine?Apoi am fi noi bucurosi ca am fost invredniciti sa suferim pentru Domnul si Mintuitorul nostrum? Iata intrebari care ar trebui sa ne preocupe.
Domnul sa ne dea harul sa nu ne rusinam de acest Mintuitor slavit care a platit pretul pentru rascumpararea noastra.
John Balarie
Los Angeles California

Niciun comentariu: