marți, 15 noiembrie 2011

Mark 4:37 S-a stârnit o mare furtunã de vânt,







Mark 4:37 S-a stârnit o mare furtunã de vânt, care arunca valurile în corabie, asa cã mai cã se umplea corabia.

38 Si El dormea la cârmã pe cãpãtâi. Ucenicii L-au desteptat, si I-au zis: "Învãtãtorule, nu-ti pasã cã pierim?"

Avem aici o imprejurare o situatie deosebita pe care Uceniici nu au mai avut-o in viata lor decind erau ei pe mare.Zic,ca nu au mai avut-o din pricina frici pe care Cuvintul ne arata ca ii cuprinsese pe ucenici. Cit era Petru de expiermentat si in virsta a fost cuprins de aceasta frica adinca.Furtuna era asa de mare incit corabia mai ca se umplea cu apa.

Cuvintul ne relateaza, Mintuitorul dormea s-au se facea ca doarme. Dece zic ca se facea? Pentruca El a mai apelat odatta la acest aspect de a pune pe ucenici la incercare. Mergeau cei doi spre Emaus si El se facea ca vrea sa mearga mai departe.Chiar si asa, daca ar fi dormit, ucenicii ar fi trebuit sa zica,” atit timp cit Invatatorul este cu noi trebuie sa stam linistiti”.

Nu se punea problema ca Invatatorul sa piara impreuna cu ei.El avea sa le spuna aceste cuvinte ceva mai tirziu,” fiinca Eu traiesc si voi veti trai”In versetul 38 ei se adreseaza,as zice,cu o atitudine prea indrazneata si pe undeva chiar lipsita de respect prin cuvintul- nu-ti pasa-.

39 El S-a sculat, a certat vântul, si a zis mãrii: "Taci! Fãrã gurã!" Vântul a stat si s-a fãcut o liniste mare.

Ce ne arata Cuvintul dupa acesta situatie? Ca ucenicii s-au intrebat mirindu-se

41 I-a apucat o mare fricã, si ziceau unii cãtre altii: "Cine este acesta de Îl ascultã chiar si vântul si marea?".

Nu-L cunosteau chiar daca erau , umblau cu El.Intorcindu-ne la noi in situatiile prin care Dumnezeu ingaduie sa trecem ne pierdem cumpatul ca si ucenicii de odinioara? il cunoastem noi cu adevarat ca este Fiul lui Dumnezeu?daca il cunoastem,nu este Mintuitorul cu noi? Nu a promis El ca ce ia dat Tatl nu va pierde pe nici unul?

John 18:9 A zis lucrul acesta ca sã se împlineascã vorba, pe care o spusese: "N-am pierdut pe niciunul din aceia, pe care Mi i-ai dat."

Cita liniste si pace ar trebui sa avem in situatiile dificile prin care trecem , avind promisiunea ca El este cu noi.Domnul sa ne dea harul sa il cinstim cu increderea noastra.

John Balarie

Los Angeles California

Niciun comentariu: