miercuri, 16 noiembrie 2011

Matthew 14:30 Dar, când a vãzut cã vântul era tare,


Matthew 14:30 Dar, când a vãzut cã vântul era tare, s-a temut; si fiindcã începea sã se afunde, a strigat: "Doamne, scapã-mã!"

Petru a pornit spre Domnul Isus, prin credinta. Dar credinta ii era asa de mica as zice ca a dat voie s-au a facut loc si indoieli in inima lui.Cind Indoiala a patruns in inima lui Petru a inceput sa se afunde.Cind indoiala patrunde si in vietile noastre ne afundam , ne scufundam, dar nu ne ducem la fund. Dece? Pentruca Mintuitorul ne va intinde mina lui asa cum ia intins-o si lui Petru.Interesant este sa strigam asa cum a strigat Petru. "Doamne, scapã-mã!"

31 Îndatã, Isus a întins mâna, l-a apucat si i-a zis: "Putin credinciosule, pentru ce te-ai îndoit?"

Iata-l pe Domnul Isus ca ii intinde mina si Petru nu se duce la fund.Asa cum am spus mai sus, is facuse loc indoiala in inima lui Petru. Domnul Isus ii reproseaza dar asa de delicat incit Petru nu a mai zis nimic.

32 si dupã ce au intrat în corabie, a stat vântul.

I-a intins mina si s-au urcat impreuna in corabie.Ce vor mai fi vorbit si ceilalti ucenici cu domnul Isus nu ne spune Cuvintul.dar faptul ca, vintul s-a potolit indata sigur ca le-a dat de gindit.

33 Cei ce erau în corabie, au venit de s-au închinat înaintea lui Isus, si I-au zis: "Cu adevãrat, Tu esti Fiul lui Dumnezeu!"

In corabie se presupune ca erau si altii care nu faceau parte dintre cei care umblau cu Domnul Isus.Corabia era folosita pentru transportul marfurilor, folosindu-se si Domnul Isus cu uceniici lui deseori. Spune Cuvintul ca,cei ce erau in Corabie au venit si s-au inchinat.Au zis si aceste cuvinte in urma constatari lor. Cu adevarat Tu esti fiul lui Dumnezeu.Avea in vedere Dumnezeu sa fie slavit in fata oamenilor de Fiul Sau. In toate circumstantele vietii prin care trecem, Dumnezeu are ceva de scos in evident si anume sla va Lui.Nimic nu vine la voia intimplari in viata celui rascumparat.

Toate au un scop bine determinat de Dumnezeu care este Tatal nostru. Sa fie slavit El si apoi sa ne mareasca credinta si sa inlature indoiala din viata noastra.Deci sa nu ne inspaimintam , sa nu fim cuprinsi de teama atunci cind El ingaduie in vietile noastre lucruri pe care nu le-am mai intilnit, lucruri supriza.Va fi o expierenta noua prin care El vrea sa trecem.Si negresit ca El este aproape de noi , intinzind mina Lui plina de dragoste.

John Balarie

Los Angeles California

Niciun comentariu: