miercuri, 30 noiembrie 2011

James 4:1 De unde vin luptele si certurile între voi?


James 4:1 De unde vin luptele si certurile între voi? Nu vin oare din poftele voastre, care se luptã în mãdularele voastre?

Ap Iacov negresit vorbeste in adunare ,unora care se numeau ei credinciosi.Ei bine, in adunare sint doua feluri de oameni.a) unii care au fost nascuti din nou, ca aceasta este expresia cea mai cuvenita celor care pun prêt pe Domnul Isus.b)Apoi era o alta categorie de oameni care veneau la adunare dar nu aveau nimic de aface cu Domnul Isus s-au mai clar nu erau nascuti din nou.

Pe acestia din urma ii mai gasim tot in adunare in ep, catre Evrei la capitolul 6, 4-5-6. Se bucurau de ceia ce Duhul sfint is revarsa peste adunare.Nu se poate sa gasesti in viata celor rascumparati ceia ce ap, spune aici. Tot ce scrie aici sint faptele celor care nu au primit prin nasterea din nou o structura noua.Aceste stari nu vin din roada Duhului sfint.Pizma , cearta, poftele carnale si altele ca acestea sint roada care vine din firea paminteasca.

2 Voi poftii, si nu aveti; ucideti, pizmuiti, si nu izbutiti sã cãpãtati; vã certati, si vã luptati; si nu aveti, pentru cã nu cereti.

Acestora din urma ap, le aduce inainte,felul lor de traire. Iata ce character aveau ei.Pofte , ucideri, pizme,si spune ca nu izbutesc sa capete. Sigur ca aceste stari de lucruri nu vin din caracterul Domnului Hristos.Continua el spunind,va certati,va luptati si in final nu aveti ceia ce ati dori sa capatati.Dece? pentruca nu cereti. Ei bine, pai si daca ar cere , ce ar cere ei? Negresit ceva ce nu este dupa voia lui Dumnezeu, ceva ce vin din firea paminteasca.

3 Sau cereti si nu cãpãtati, pentru cã cereti rãu, cu gând sã risipiti în plãcerile voastre.

Si continua ap,S-au cereti si nu capatati. Pai cum sa capeti cind tu nu esti in relatie cu Dumnezeu?Nu cred ca ar putea un copil al Lui sa ceara lucruri dela Dumnezeu, constient fiind ca nu le va primi. Iata mai departe spune ca , cereti rau,cu gind sa risipiti. Ce inseamna asta? Cer sa iti satisfaci placreile tale firesti.Dumnezeu binecuvinteaza ceia ce este dupa voia si spre slava Lui.

Sa pretinzi ca aparti Domnului Hristos si sa vi inaintea lui Dumnezeu cu cereri care nu vor fi nici-o data implinite , asta arata ca esti un om inconstient nu sti cu cine ai de aface.Ca si copil al Lui nici nu as indrazni sa aduc ceva inaintea Lui care dela inceput nu-mi da garantia ca El le va implini.Domnul sa ne dea discernamintul de care avem atita nevoie sa ne analizam din ce categorie facem parte.

John Balarie

Los Angeles California

Niciun comentariu: