joi, 8 decembrie 2011

1 Peter 2:1 Lepãdati dar orice rãutate,


1 Peter 2:1 Lepãdati dar orice rãutate, orice viclesug, orice fel de prefãcãtorie, de pizmã si de clevetire;

Iata ca si ap, Petru vorbeste unor credinciosi din adunare ca si ap, Pavel.Si in epistolele unuia, cit si a celuilalt, vedem lucruri la care ei fac referire, lucruri care nu sint din caracterul Domnului Hritos, s-au din caracterul unui copil al lui Dumnezeu.

Apostolul le spune,sa lepede orice rautate. Cred ca acestia ramasesera ne crescuti,cu toate ca nu sint de accord ca un copil al lui Dumnezeu sa nu fie crescut. Si iata dece; Dumnezeu cind naste un copil la modul spiritual vorbesc , El nu-l lasa sa se hraneasca singur. Ce am zice daca niste parinti ar lasa pe noul lor nascut sa manince singur , sa se hraneasca singur? Nu am zice noi ca acestia sint niste parinti iresponsabili? Negresit ca da.

Stim cu totii ca pina si copilul are un gram de rautate. Dece? Pentruca se naste cu germenul pacatului.Acestia se credeau ca sint maturi in credinta dar traiau o viata fara nici-o schimbare . Aceasta face dovada ca ei nu erau nascuti din nou.Veneau in adunare dar nu aveau relatia de partasie cu Mintuitorul.Astfel de oameni ii intilnim si in ep, catre Evrei 6-4. Vorbeste de a gusta.

2 Si, ca niste prunci nãscuti de curând, sã dorisi laptele duhovnicesc si curat, pentru ca prin el sã cresteti spre mântuire,

Cuvintul mai spune,ca niste pruncii nascuti de curind. Din moment ce sint chemati prunci sint ne crescuti.Pruncul doreste sa manince, dar ce sa-i dai unui prunc sa manince? Negresit ca hrana adegvata pentru virsta lui este laptele.Ap, spune aici ceva tare interesant, si anume;”sa i-se dea laptele duhovnicesc. Cui cade in obligatie? Parintelui. La modul spiritual cine trebuie sa hraneasca pruncii spirituali? Sigur cei ce pregatesc mincarea pentr ei.

Dar ce te faci ca in adunare sint si prunci si credinciosi care au ajuns la maturitae si acestora le trebuie mincare tare.Aici este un lucru care ar trebui tratat cu mare atentie.Apoi Ap, spune ca acest lapte sa fie curat. Ce inseamna asta? Pai sa fie o invatatura curate din cuvint si preparata in asa fel in cit pruncul sa o poata asimila.Cuvintul continua, prin acest lapte sa poata sa creasca cel nascut de curind spre mintuire.

3 dacã ati gustat în adevãr cã bun este Domnul.

In acest verset iese in evident acest fel de a testa , gusta o mincare daca este buna sau nu.Din nou Cuvintul ne arata aici acest aspect ,Gustatul.Cu mult timp in urma am spus ceva de acest procedeu de a testa mincarea. Sint unii care nu au gust, nu stiu dece. Poate sa fie o deficient in organism. Nu ma pricep. Dar as putea sa spun la modul spiritual cite ceva de a gusta.

Cind gusti o mincare si iti place, atunci vrei sa o mai repeti, adica o doresti mai des.Cind ajunge un suflet sa guste si sa simta gustul de Cuvintul lui Dumnezeu, nu poti sa-l mai ei din mina lui.Ei bine, dar daca ramii numai la stadiul acesta de a gusta, sa nu te astepti ca vei creste sa devi matur.Sigur ca cel care a gustat si a realizat ca Domnul este bun, el nu mai gusta acum si trece la o noua etapa de a minca de a se satura cu Cuvintul lui Dumnezeiu.

In felul acesta si numai asa va putea sa ajunga matur, sa inteleaga texte grele din Cuvintul lui Dumnezeu.In adunari si azi ca si in vremea Apostolilor sint suflete care gusta si altele care se hranesc.Este o diferenta in a gusta si a minca. Mintuitorul spune aceste cuvinte;” cine Ma maninca pe Mine are viata” si El mai adaoga,” Eu am venit ca oile Mele sa aiba viata si sa o aiba din belsug”.

John Balarie

Los Angeles California

Niciun comentariu: