joi, 22 decembrie 2011

Mintuireaa data in dar


2 Timothy 1:9 El ne-a mântuit si ne-a dat o chemare sfântã, nu pentru faptele noastre, ci dupã hotãrârea Lui si dupã harul care ne-a fost dat în Hristos Isus, înainte de vesnicii,

Avem aici un loc unde daca sintem sincere cu noi insine vom realza ca nimic nu apartine omului , cind vine vorba de mintuire. Cei mai multi se bizuiesc pe ceia ce pt face ei, dar si cum au fost invatati.Chiar si asa, in discutia cu ei cind ii intrebi daca sint mintuiti zic, “ sa vedem pina la urma”.

Ce inseamna asta? Se bizuiesc pe ce pot face ei si acesta este motivul dece nu au garantie mintuiri,Apoi si printre cei care te astepti sa explice Cuvintul sint unii care pun la indoiala ca mintuirea a fost data odata pentru toteauna sfintilor.Aici citim; “El ne-a mântuit”.Ce inseamna asta?ca lucrarea inceputa in cel credincios este terminate si ca nu mai trebuie nimic de adaogat.Apoi ne-a dat o chemare sfântã,,ne-a dat asta inteleg ca am primit –o in dar prin aceasta chemare sfinta.

Cu alte cuvinte nu sintem chemati sa uramam o religie s-au alta ci pe Cel ce sa sacrificat pentru noi.Deci chemarea vrea sa spuna Cuvintul este sfinta , pentruca este de natura divina, de obirsie cereasca.Si ceva mai interesant si demn de platit atentie este ca. “nu pentru faptele noastre”. Cu alte cuvinte nu contributie omeneasca.Totul prin har.Sint unii care se straduiesc ei sa faca cite ceva pentru as ameliora viata , as inbunatoti-o. si asta pentruca este greu prin natura noastra sa intelegem ca ce am face noi inaintea lui Dumnezeu nu are nici-o valoare.

Cu atit mai mult Cuvintul spune ca faptele noastre sint cirpe murdare inaintea lui Dumnezeu.Cuvintul ne arata ca Dumnezeu a hotarit cind a decis sa mintuiasca un suflet s-au altul.Nu este dorinta lui precum nu este hotarirea lui de a se intoarce la Dumnezeu.Este o Hotarire, o decizie, care ii apartine lui Dumnezeu in exclusivitate.

dupã hotãrârea Lui.In incheiere versetul ne lasa sa stim cind Dumnezeu a hotarit acest lucru.Ni se spune ca si ne-a dat Har in Domnul Isus Hristos. Ce inseamna asta? Acest har ne ajuta sa primim ceia ce el a hotarit.Cu alte cuvinte am putea sa fim rebeliosi sa respingem. El prin acest Har anihileaza acest duh rebelios care este in structura noastra fireasca.

Acest Har ne face sa acceptam cu umilinta tot ceia ce El ne da. Iata cind a hotarit El sa ne mintuiasca, Inainte de vesnicii,Deci sa nu fie niciun dubiu ca Dumnezeu a avut un plan bine stability pentru cei mintuiti care sa fie copii ai Lui.Din Vesnici El a decis acest lucru. Adica a intocmit acest plan cu privire la cei pe care ii avea invedere sa-I mintuiasca.

John Balarie

Los Angeles California

Niciun comentariu: