luni, 26 decembrie 2011

Sa nu-ti fie rusine de Domnul Hristos.


2 Timothy 1:7 Cãci Dumnezeu nu ne-a dat un duh de fricã, ci de putere, de dragoste si de chibzuintã.

2 Timothy 1:7 For God hath not given us the spirit of fear; but of power, and of love, and of a sound mind.

Apostolul Pavel ii spune aceste cuvinte tinarului Timotei.Ca oricare tinar ne expierment este expus la doua aspect ale vieti de credincios.a)starea de rusine pe care ti-o impune teama de a spune ceva despre Domnul Isus si altora.Apoi b) faptul ca traim in lume , intr-o lume care nu-L cunoaste pe Domnul Isus, sintem expusi la acest oprobiu din partea lumi.

Aceasta stare produce in mintea si inima unui tinar ( si nu numai)acest sentiment de rusine care aduce cu ea teama.Pavel il atentioneaza pe Timotei ca, Dumnezeu nu nea-a dat un duh de frica. Cu alte cuvinte , acest duh de frica are o alta sursa , el vine dela cel rau.Ce este de facut atunci cind noi sintem ai Domnului Isus?ca duhul acesta vine.Trebuie respins ca ii cunoastem sursa .Iata ce ne-a dat Dumnezeu,Putere dragoste si chibzuinta spune in romina.In engleza citim ca o minte curata,Cu alte cuvinte cind ai mintea ravasita de fel de fel de invataturi nu poti tine piept celui rau.Numai cind atentia iti este indreptata asupra Domnului Hritos. Si ca sa fie asa, trebuie cheltuit timp in partasie cu El ca sa-L cunosti tot mai bine. Atunci frica, teama va disppare.

Dumnezeu are invedere ca sa echipeze pe copii lui cu toata armatura de care ei au nevoie.Am intilnit credinciosi carora le era rusine sa spuna ceva despre Domnul Isus. Dece? Pentruca erau coplesiti de acest duh de teama , de frica.Unii se ascundeau sa nu stie colegii ca sint Pocaiti, credinciosi. Si asta de teama sa nu sufere pentru Domnul Isus.Iata ce spune Ap, Pavel in versetul 2 Timothy 1:12 si din pricina aceasta sufãr aceste lucruri; dar nu mi-este rusine, cãci stiu în cine am crezut. si sunt încredintat cã El are putere sã pãzeascã ce I-am încredinat pânã în ziua aceea.

Dece suferea Ap, Pavel? Pentruca nu ii era rusine de Domnul Hristos. Deci cu alte cuvinte rusine vine din faptul ca nu esti sigur , nu sti in cine ai crezut.Chiar daca vin in viata situatii sa suferi din pricina Lui asta nu aduce peste cel credincios acest sentiment de rusine.Ap, spune sa pazeasca.Ce sa pazeasca? Sigur ca Credinta care a foast data celui credincios ca dar si odata pentru totdeauna sfintilor.Si Pavel il indeamna pe Timotei ca nici lui sa nu-I fie rusine de Domnul Isus.Este un semn de intrebare daca ne este rusine de Domnul Hristos.

Iata ce citim , Hebrews 2:11 Cãci Cel ce sfinteste si cei ce sunt sfintiti, sunt dintr-unul. De aceea, Lui nu-I este rusine sã-i numeascã "frasi",Daca Mintuitorului meu nu i-a fost rusine, de mine, cu mine,dece sa-mi fie mie rusine de El care m-a sfintit?care m-a pus deoparte pentru Dumnezeu?Un motiv de cercetare de sine daca sintem ai Lui, s-au nu. Daca il cunoastem pe El s-au nu.

John Balarie

Los Angeles California

Niciun comentariu: