miercuri, 14 decembrie 2011

Acts 2:46 Toti împreunã erau nelipsiti de la Templu



Acts 2:46 Toti împreunã erau nelipsiti de la Templu în fiecare zi, frângeau pâinea acasã, si luau hrana, cu bucurie si curãtie de inim

Un frate m-a intrebat dece se mai duceau apostolii inca la Templu. Este o intrebare legitima din moment ce ei acum il cunosteau pe Domnul Isus ca Mintuitor al lor personal. Insusi mintuitorul a mers la Templu in timpul vieti Lui pe pamint. Si fratele mi-a dat acest verset Acts 2:46 . Daca il citim cu atentie vedem cum, apostolii implineau dorinta Domnului Hristos de a lua din pine si din vin in amintirea morti lui acasa.

Apoi se duceau la templu. Ce mai cautau ei la templu de vreme ce Mintuitorul le formase o familie? S-au as zice, le pusese temelia unei noi Biserici cu character ceresc.La templu se practicau lucrurile acelea pe care Moise le lasase poporului Evreu. Acetea erau de natura paminteasca.Si totusi ei mergeau la Templu. Care era scopul lor? Sigur as da un singur raspuns pe care il vad interesant.

Mergeau pentruca prin natura lor fireasca si de felul cum au crescut era greu sa se deslipeasca de acestea. Apoi poate mergeau sa spuna si altora despre acest Isus care a fost sacrificat de Dumnezeu pentru pacatele lor.Lucru pe care ei nu-l stiau.Mai tirziu cind ei au primit Duhul sfint , treptat , treptat s-au deslipit de Templu si se stringeau prin case. Avem exemple in Cuvint de felul acesta.

Fratele m-a intrebat daca si noi cei rascumparati ar trebui sa mergem la Biserica Ortodoxa? Raspunsul pe care il dau este nu. Dece? Pentrca Dumnezeu prin Jerfa Domnului Hristos ne-a asezat intr-o noua biserica cea vie.Il vedem si pe apostolul Pavel deseori intra in Sinagogi si vestea Cuvintul acolo. La inceput ei credeau ca Dumnezeu numai lor ca popor Evreu le-a dat pe acest Mintuitor. Mai tirziu cind Pavel se duce in asia mica , El intra in drumul lui in toate Sinagogile si le vestea evangelia.

A trbuit ca Dumnezeu sa-I arat ce avea sa sufere pentru Domnul Isus pentru atitudinea lui de a prigoni Biserica lui Dumnezeu. La intoarcere spre Ierusalim il vedem pe Pavel ca nu mai intra in Sinagogi ci trece pela Bisericile nou infintate si vizita pe frati si se inviora si el impreuna cu ei.Era in El ca si in Petru simtul acesta nationalist si dorea ca si evreii sa ajunga sa-l cunoasca pe Domnul Isus ca Mintuitor personal.Dar Dumnezeu avea alt plan cu el. Trebuia incorporate Neamurile in aceasta Biserica vie a lui Dumnezeu, a carei piatra de temmelie era Domnul Isus. Ca semn al nationalismului il vedem si pe Moise care ii spune lui Dumnezeu , “ stergema din cartea” Ta (avieti)

Exodus 32:33 Domnul a zis lui Moise: "Pe cel ce a pãcãtuit împotriva Mea, pe acela îl voi sterge din cartea Mea.

Si un caz mai interesant este la Domnul Isus in convorbirea cu femeia Siro-Feneciana. El era pentru poporul Lui .dar cind Dumnezeu ia dat deslegarea sa ii implineasca dorinta femeii, El a schimbat intreaga situatie in favoarea acelei femei care era dintre neamuri.

John Balarie

Los Angeles California

Niciun comentariu: