sâmbătă, 31 decembrie 2011

David se indreapta catre Dumnezeu.


1 Cronici 14, 8-17.

10 David a întrebat pe Dumnezeu, zicând: "Sã mã sui împotriva Filistenilor, si îi vei da în mâinile mele?" si Domnul i-a zis: "Suie-te, si-i voi da în mâinile tale."

Trebuie citit versetele 8-17. Pentru a avea o imagine mai complecta a ceia ce Cuvintul vrea sa ne invete.Ma voi opri la citeva ginduri din acest paragraph.Mi-a atras atentia faptul ca, David s-a prezentat , a mers inaintea Domnului cu situatia lui. Filistenii au auzit ca David a fost pus Imparat peste Israel si au tabarit in valea refaimitilor.David a auzit de aceasta si a apelat la Dumnezeul lui.Ce frumos a procedat el.

Sa-L intrebe pe Domnul.Si la intrebat potrivit cu versetul de mai sus. Domnul ia spus si ia dat asigurarea ca ii va da pe Filisteni in miinile lui. Si asa s-a intimplat. Numai ca David a zis, 11 S-au suit la Baal-t, unde David i-a bãtut. Apoi a zis: "Dumnezeu a risipit pe vrãjmasii mei prin mâna mea,

Domnului nu ia placut ca David s-a scos si el in evident in aceasta lupta.Cuvintul ne spune, , si-i voi da în mâinile tale." Iata ca din nou Filistenii s-au adunat sa lupte inpotriva lui David. Din nou David merge inaintea Domnului sa-L intrebe ce sa faca. 13 Filistenii s-au rãspândit din nou în vale.

14 David a întrebat iarãsi pe Dumnezeu.Din nou un lucru frumos din partea lui David. Pe cine sa intrebe el? Daca nu pe dumnezeul lui Israel.Ar fi putut sa se duca fara sa intrebe pe Dumnezeu. Dar o astfel de judeacata l-ar fi costat scump.Dar sa vedem ce are Dumnezeu sa-I spuna acum a doua oara. Dumnezeu i-a zis: "Sã nu te sui asupra lor prin fata duzilor……Fata de prima data ia dat u indicatie cum sa procedeze. Dar si mai mult nu ii mai spune ca ii va da in miinile loui. Ci ca Eu voi merge inaintea ta.Dece sa mearga inainte lui? Ca David sa nu mai spuna ca miinile lui ia adus izbinda.

cãci Dumnezeu merge înaintea ta ca sã batã oastea Filistenilor."De data aceasta Cuvintul specifica cin va bate oastea.Am ramas la gindul ca nici David si nici noi ca copii ai Lui nu avem dreptul sa umbrim, sa punem in umbra slava lui Dumnezeu. Intrun Psalm citim aceste cuvinte, Nu noua Doamne ci numelui Tau.Omul vrea si el sa contribuie la lucrarea de mintuire pe care Dumnezeu o da indar.Avem de invatat de aici ceva foarte important.Tsa intrebam pe Domnul ce sa facem in situatiile vieti noastre , fie mici si ne inseminate cit si in situatii delicate.Apoi sa dam creditul de100/100 Lui Dumnezeu.Nimic din partea noastra s-au pentru noi.

John Balarie

Los Angeles California.

Niciun comentariu: