duminică, 1 ianuarie 2012

Trezirea unei minti sanatoase


2 Peter 3:1 Prea iubiþilor, aceasta este a doua epistolã, pe care v-o scriu. În amândouã, caut sã vã trezesc mintea sãnãtoasã, prin înstiintãri,

Era necesar ca Ap, Petru sa le scrie acestor credincisi pentru a doua oara.Nu stim carora le scrie ca Biserica. Dar stim din contestul cap, ca erau printre ei si credinciosi s-au nascuti din nou dar si unii care se obisnuisera cu mersul la stringerea celor rascumparati.Oricum sa fim putin atenti ce spune Petru.

El vorbeste la modul general, ne scotind in evidenta pe cei care erau credincosi, s-au nu.Vorbind in Adunare s-au (Biserica) el le spune,”Sa va trezesc mintea sãnãtoasã, Bine, este si minte bolnava s-au sint si mintii bolnave? Apsolut ca da.

Alminteri nu ar fi spus ap. Petru asa ceva.Dar ce fel de boala poate fi intr-o astfel de minte pe care o adduce in vedere ap, aici? Sigur ca este vorba de o minte bolnava care nu poate intelege cuvintul lui Dumnezeu.

Ca sa fi cu o minte sanatoasa trebuie sa te ocupi cu ce ste sanatos. Vai citi sint si azi care se gasesc prin adunari care in gindirea, mintea lor se ocupa cu lucruri care nu au nimic de aface cu invatatura sanatoasa.Si el ii instinta. Dar fiecare este obligat sa se cerceteze sa vada cum ii este mintea si cu ce se ocupa ea.

2 ca sã vã fac sã vã aduceti aminte de lucrurile vestite mai dinainte de sfintii prooroci, si de porunca Domnului si Mântuitorului nostru, datã prin apostolii vostri.

Sa va aduceti aminte, dece? De lucrurile vestite pe care odata le-ati auzit dar la care nu ati platit atentie, preocupindu-. Apoi spune el ca chiar Mintuitorul le lasase cuvinte la care ei trebuiau sa ia seama.Prin natura noastra sintem gata sa pierdem din vedere ce este bun , ce auzim din Cuvintul lui Dumnezeu. Retinem tot ce este gunoi, lucruri care nu ne fac bine. Iata dece Ap, era preocupat sa le trezeasca mintea adormita celor care uitau , neglijau ce fusesera invatati.

Cit priveste noi care traim azai,ramine ca Cuvintul sfint al lui Dumnezeu sa ne trezeasca printr-o minte care sa fie luminata de El. Apoi Mintea nu poate fi treaza atit timp cit citim Cuvintul cind ne aducem aminte s-au fara al cugeta, aprofunda.Domnul sa ne dea un duh de cercetare sa vedem ce este cu mintea noastra, cu ce se ocupa ea.

John Balarie

Los Angeles California

Niciun comentariu: