duminică, 15 ianuarie 2012

Al cinsti pe Dumnezeu





1 Chronicles 19:10  Ioab a vãzut cã avea de luptat si înainte si înapoi. A ales atunci din toti voinicii de frunte ai lui Israel o ceatã pe care a asezat-o împotriva Sirienilor;
11  Si a pus sub porunca fratelui sãu Abisai cealaltã parte a poporului, ca sã tinã piept fiilor lui Amon.
12  El a zis: "Dacã Sirienii vor fi mai tari decât mine, sã-mi vii tu în ajutor si dacã fiii lui Amon vor fi mai tari decât tine, îti voi veni eu în ajutor.
13  Fii tare, si sã ne îmbãrbãtãm pentru poporul nostru si pentru cetãtile Dumnezeului nostru, si Domnul sã facã ce va crede!"
14  Ioab, cu poporul lui, a înaintat la luptã împotriva Sirienilor, si ei au fugit dinaintea lui.
Am pus si din engleza and let the LORD do that which is good in his sight.
Tradus in romana ce am subliniat ar fi asa,”Domnul sa faca ce crede ca este bine inaintea Lui”.
Ce frumos a procedat Ioab in aceasta situatie critica, delicata. Avea sa lupte pe doua fronturi si nu era usor.Era constient ca este un lucru aproape imposibil de a avea o biruinta fara ajutorul lui Dumnezeu.Sint impresionat ca Ioab s-a lasat cu totul in mina lui Dumnezeu.
Chiar daca il avea si pe fratele lui Abisai acolo in lupta. Chiar daca amindoi erau oameni viteji , razboinici.Intelegea Ioab,ca fara interventia lui Dumnezeu, ii va fi greu daca chiar imposibil sa aiba o biruinta asupra acestor doua popoare.
Il inconjurasera si pe dinainte si  pe dinapoi.Dar cind Ioab a vazut aceasta primejdie ,il ia pe fratele luiAbisai si ii spune aceste cuvinte de incurajare. 13  Fii tare, si sã ne îmbãrbãtãm pentru poporul nostru si pentru cetãtile Dumnezeului nostru, si Domnul sã facã ce va crede!"
Lupta Ioab pentru poporul lui, dar si pentru Dumnezeul lui.Era la mijloc slava dumnezeului lui Israel.Se desparte Ioab de fratele lui Abisai. Ioab se duce impotriva sirienilor , iar Abisai impotriva Amonitilor.Minunea s-a petrecut , nu s-a lasat asteptata. Cuvintul ne arata ca, sirienii au luat-o la fuga din fata lui Ioab.Cind fii lui Amon au vazut ca sirieni au fugit dinaintea lui Ioab,au fugit si ei dinaintea lui Abisai.Dumnezeu intervenise si le-a dat biruinta, biruinta pe care nu puteau sa o aiba fara interventia lui Dumnezeu.


Acum sa vedem cum stau lucrurile in viata noastra ca sint o sumedenie de vrasmasi cu care avem sa ne luptam zilnic.Sigur ca ma gindesc la cei spirituali care ne ataca continu.Daca vrem sa-i biruim noi  prin puterile noastre, nu vom izbuti. Daca vom zice cum a zis Ioab, Domnul sã facã ce va crede! atunci biruinta va fi de partea noastra.Iata ce spune ap, Pavel Ephesians 6:12  Cãci noi n-avem de luptat împotriva cãrnii si sângelui, ci împotriva cãpeteniilor, împotriva domniilor, împotriva stãpânitorilor întunericului acestui veac, împotriva duhurilor rãutãþii care sunt în locurile cereti.
Deci pina la urma sintem in continu razboi pe acest pamint. Dar avind pe Domnul de partea noastra , El ne da biruinta.Nu ne lasa la discretia celui rau. Mintuitorul a platit un prêt de rascumparare pentru ai Lui. Sintem ai Lui, ii apartinem in totalitate Lui. Asa ca, sa nu ne fie frica de niciunul din acesti dusmani  pe care ii vedem aici in Efeseni.Numai ca este o conditie. Sa alergam la El si El ne va da biruinta.

John Balarie
Los Angeles California

Niciun comentariu: