sâmbătă, 7 ianuarie 2012







Philippians 4:6  Nu vã îngrijorati de nimic; ci, în orice lucru, aduceti cererile voastre la cunostinta lui Dumnezeu, prin rugãciuni si cereri, cu multumiri.

Am pus acest verset care are si o alta alternative. In viata noastra, ca copii ai lui Dumnezeu avem totusi o latura de aplicatie a ingrijorari.Cuvintul aici ne indeamna sa nu ne ingrijoram. Si inca, scoate in evidenta acest amanunt, de nimic;. Ar fi fost sufficient sa cuprinda cuvintul doar Nu vã îngrijorati ?. Cred ca nu.

Prin structura noastra sintem porniti sa ne ingrijoram totusi, ba de una , ba de alta.Dumnezeu vrea ca copii Lui sa fie pe deplin incredintati ca El, ca Tatal lor, le poarta de grija apsolut in toate lucrurile, nevoile vieti lor pe acest pamint.Dar interesant este un lucru.
Dumnezezu nu s-a angajat s-au nu a promis  copiilor Lui sa le satisfaca toate dorintele, pretentiile, s-au mai stiu eu ce ar putea sa ne ceara o inima scapata de supt control.Ne ingrijoram cind avem o inima nemultumita in tot timpul. Cind esti multumit cu ceia ce Dumnezeu iti asigura, nu mai are loc ingrijorarea in viata ta.Si totusi trebuie  sa ne ingrijoram asa cum am spus ceva mai sus. Pare un paradox.

Este o latura a vieti de credinta care ar trbui sa ne impinge spre aceasta ingrijorare. In una din zile o fata de amea mi-a spus aceste cuvinte,”nu trebuie sa ne ingrijoram si totusi trebuie sa ne ingrijoram”. Am intrebato la ce face referinta. Si mi-a spus ceva tare interesant. Trebuie sa ne ingrijoreze faptul ca nu vedem schimbare in viata noastra, s-au ca nu lepadam anumite metehne cu care am ramas din trecut.

Da pentru asa ceva trebuie sa ne ingrijoram. Aceasta ne aduce in atentie intrebarea daca am fost nascuti din nou s-au nu. Din moment ce traim  la fel ca in trecut si in viata noastra tot mai persista lucruri din trecut, ar trebui sa ne ingrijoreze. în orice lucru, aduceti cererile voastre la cunostinta lui Dumnezeu,

Daca sintem nascuti din nou, si acest aspect il aducem inaintea lui Dumnezeu cu privire la ce mai se gasesc in viata noastra. Inteleg ca, Dumnezeu se uita la inima noastra si vede ca dorim ca sa scapam de ce este contrar voiei Lui. Atunci ne ajuta sa eliminam toate acestea  ce inca mai se gasesc in viata noastra.

Acestea fac parte din în orice lucru,Cuvintul ne arata  sa le aducem si pe acestea cu multumiri. In nadejdea ca Dumnezeu ne va ajuta sa traim o viata spre slava Lui.Ingrijorarile duc la necinstirea Lui. Asa ca, oricare ar fie ele sa le aducem inaintea Lui, si El va lua grija lor. Domnul sa ne dea harul de a intelege ca avem un Dumnezeu care simte cu framintarile noastre.

John Balarie
Los Angeles California

Niciun comentariu: