miercuri, 18 ianuarie 2012

Ne ascultarea de indemnul Duhului











1 Chronicles 21:1  Satana s-a sculat împotriva lui Israel, si a atâtat pe David sã facã numãrãtoarea lui Israel.
2  Si David a zis lui Ioab si cãpeteniilor poporului: "Duceti-vã, de faceti numãrãtoarea lui Israel, de la Beerseba pânã la Dan, si spuneti-mi ca sã stiu la cât se ridicã numãrul poporului."
3  Ioab a rãspuns: "Domnul sã facã pe poporul Lui încã de o sutã de ori pe atâta! Împãrate, domnul meu, nu sunt ei toti slujitori ai domnului meu? Dar pentru ce cere domnul meu lucrul acesta? Pentru ce sã faci pe Israel sã pãcãtuiascã astfel?"
4  Împãratul a stãruit în porunca pe care o dãdea lui Ioab. si Ioab a plecat si a strãbãtut tot Israelul; apoi s-a întors la Ierusalim.

Mi-a atras atentia in mod deosebit in aceste versete trei lucruri foarte importante si pentru viata noastra de copii ai lui Dumnezeu.1) In versetuldela inceput vedem cum Satan s-a sculat impotriiva lui Israel,lucru pe care poate sa-l faca si astazi impotriva celor credinciosi.

Vad in acest aspect de a se scula si inpotriva noastra prin faptul ca , Domnul Isus sta necurmat si mijloceste pentru cei ai Lui inaintea Tatalui.Avem si in vechiul testament imprejurarea cu Iov.Deci este cimpul lui de actiune lumea.Si nu conteneste sa se opuna celor credinciosi.Dar il vad pe Ioab ca unul care vrea binele poporului si implicit lui David. Ioab il avertizeaza suptil pe Imparatul David .

A asa citim in versetul . 3  Ioab a rãspuns: "Domnul sã facã pe poporul Lui încã de o sutã de ori pe atâta! Împãrate, domnul meu, nu sunt ei toti slujitori ai domnului meu? Dar pentru ce cere domnul meu lucrul acesta? Pentru ce sã faci pe Israel sã pãcãtuiascã astfel?"

Ioab de data aceasta da dovada de unul care nu vroia sa supere pe Domnul.Dar David a insistat si nu a cedat la indemnul lui Ioab.Unde este David omul care mergea inaintea Domnului  sa-L intrebe ce sa faca in situatii critice?De data aceasta a plecat urechea la glasul celui rau.Ce sfat poate sa-ti de cel rau? negresit unul impotriva lui Dumnezeu si ca sa te compromita ca copil al lui.

Asa la compromis pe David.Ioab infatiseaza pe Duhul sfint in viata celor credinciosi. El ne sfatuieste cum sa actionam cind cel rau vrea sa semene in mintea noastra ginduri care nu sint dupa voia lui Dumnezeu.Ioab sa retras daca a constatat ca David este de neinduplecat.Duhul sfint in viata noastra se da la oparte si lasa pe Dumnezeu sa aplice disciplina in vietile noastre.

Asa a aplicat Dumnezeu si in cazul lui David.Dar este o intrebare aici. Dece sa sufere poporul si nu David singur?negresit ca pe linga popor a suferit si David.El era una cu poporul lui Dumnezeu.In versetul 7)  vedem, ce a facut David nu ia placut Domnului. In 8), David is vine in fire si se duce inaintea Domnului.El recunoaste ca a lucrat ca un nebun.

Cine sufere cind luam noi hotariri fara ca sa il intrebam pe Domnul, s-au sa ascultam de indemnul duhului? Negresit inti familia si apoi nu sintem scutiti nici noi care am lucrat ca niste nebuni.Noi care sintem capi de familie. Noi conducem familia pe care ne-a dat-o Domnul.David era pus peste popor de Dumnezeu.

Cine poarta intreaga responsabilitate cind lucrurile nu merg bine in familie? Negresit ca parintii si cu precadere Tatal. Domnul sa ne dea harul sa ne venim in fire ca si David si 
sa mergem inaintea Lui,daca am luat o astfel de actiune care nu a fost dupa voia lui Dumnezeu.

John balarie
Los Angeles California

Niciun comentariu: