joi, 26 ianuarie 2012

Pasarile cerului hranite, cu atit mai mult cei rascumparati.




























Matthew 6:26  Uitati-vã la pãsãrile cerului: ele nici nu seamãnã, nici nu secerã, si nici nu strâng nimic în grânare; si totusi, Tatãl vostru cel ceresc le hrãneste. Oare nu sunteti voi cu mult mai de pret decât ele?

Donul Isus care le cunostea gindurile celor carora le vorbea, le aduce inainte ingrijorarile vieti. Nu este usor sa stai linistit cind viata iti ofera o sumedenie de situatii care mai de care mai grele, dificile. Asa era pe vremea aceia si asa stau lucrurile si in vremurile noastre.Sintem oameni cu un character firesc si asta ne conduce la ingrijorari si chiar uneori la disperare.

Dar pentru cei ai Domnului Hristos Scriptura in totalitatea ei este o sursa de a calma aceste ingrijorari. Dece? Pentruca in ea gasim cuvintele Domnului Isus care ne da asigurarea ca Tatal nostru stie apsolut de toate situatiile prin care trec copiii lui.Sint multe locuri in scriptura unde Dumnezeu ne da asigurarea ca, “ cu niciun chip nu am sa te las….” Hebrews 13:5  Sã nu fiti iubitori de bani. Multumiti-vã cu ce aveti, cãci El însusi a zis: "Nicidecum n-am sã te las, cu nici un chip nu te voi pãrãsi.Si aici in acest verset Mintuitorul adduce inaintea lor dar si a noastra acest exemplu  de o mare insemnatate.Mintuitorul indreapta privirile celor ce il asculta ca ei sa se uite in sus.

Bine, ce vor vedea ei in sus? Sigur ca prima data stiu ca acolo se afla acest Tata bun, grijuliu fata de cei ai lui. Domnul Isus aduce in atentie pasarile cerului.Si le face si o explicatie care pare pe undeva la modul nostru firesc de a gindi fara niciun effect la inima noastra.Daca pe pasari  le hraneste spune Mintuitorul, cu cit mai de prêt sinteti voi.

Ca sa stim ca cei rascumparati au prêt inaintea lui voi da un verset care este extraordinar de convingator,vazind  in el ce valoare au cei rascumparati.Dece sint cei rascumparati valorosi? Pentruca Domnul Isus, care este Fiul lui Dumnezeu, in a caror ochi avem valoare a platit pretul rascumparari noastre.

Isaiah 43:4  De aceea, pentru cã ai preþtîn ochii Mei, pentru cã esti pretuit si te iubesc, dau oameni pentru tine, si popoare pentru viata ta.

Mai avem noi un dubiu in privinta aceasta? Daca totusi se strecoara in inima noastra aceasta ingrijorare, atunci il necinstim pe Tatal nostru cu neincrederea noastra. Domnul sa ne dea harul sa fim multumiti cu cit si ce ne da Tatal nostru, atunci il vom cinsti si nici ingrijorarile nu ne vor mai cuprinde, s-au coplesi.

John Balarie
Los Angeles California

Niciun comentariu: