duminică, 8 ianuarie 2012

Hotarire fara a-l intreba pe Dumnezeu.











1 Chronicles 17:1 -6. Pe când locuia David în casa lui, a zis proorocului Natan: "Iatã, eu locuiesc într-o casã de cedru si chivotul legãmântului Domnului este într-un cort."
2  Natan a rãspuns lui David: "Fã tot ce-ti spune inima, cãci Dumnezeu este cu tine."
3  În noaptea urmãtoare, cuvântul Domnului a vorbit lui Natan.

David a facut psalmul acesta din cap16 si dupa aceia a dat drumul poporului sa se duca acas. S-a dus si El acasa la el. David is facuse o casa din cedru, sigur ca pentru un imparat.Acasa presupun ca era si Prorocul Natan din moment ce are o discutie cu el.Cuvintul ne arata ca,pe cind era David in casa lui s-a adresat Prorocului Natan cu aceste cuvinte, 
"Iatã, eu locuiesc într-o casã de cedru si chivotul legãmântului Domnului este într-un cort."

Sigur cred ca David era sensibil si se gindea ca nu se poate ca el sa locuiasca intr-o casa luxoasa  iar Domnul In Cort.Am desprins cite-va ginduri din aceste versete pe care le-am citit.1)Dorinta lui David de ai face Domnului o casa 2)David nu il intreaba pe Dumnezeu cum a facuto cind la intrebat sa se duca impotriva Filistenilor.A apelat la Prorocul Natan.Nici acest Proroc al lui Dumnezeu nu s-a dus sa intrebe pe Domnul. Natan ii da un sfat lui David, sfat care era luat dela a lui  putere. 

2  Natan a rãspuns lui David: "Fã tot ce-ti spune inima, cãci Dumnezeu este cu tine."

Ca sa vedem ca Domnul a stopat aceasta hotarire pe care Natan a luat-o fara sa-l intrebe pe Domnul, in noaptea aceia, Cuvintul Domnului a venit la Natan si ia vorbit,versetul 3.Citim in continuare pina la versetul 6 cum Dumnezeu ii spune lui Natan cum El a scos pe Israeliti din Egipt si de atunci si pina la acest moment din viata lor El nu a locuit in casa.

Dece nu locuia Dumnezeu in casa? Pentruca Israel era intr-o continua miscare pina la a ajunge in Canan.Find in miscare ei aveau Cortul care din timp in timp il mutau. Tot asa si Dumnezeu se muta cu ei ca sa le fie un calauzitor. Vedem cum ziua ei erau condusi de un nor iar noaptea de un stilp de foc.

Acum as dori sa ne intoarcem putin la noi ca copii ai Lui.Decite ori nu luam si noi actiuni fara a intreba pe Dumnezeu.Actiuni chiar daca ni-se par ca sint pentru Dumnezeu.Noi nu mai vem azi proroci printre noi ca sa ne vorbeasca. Azi Dumnezeu ne-a lasat Cuvintul scris la care Duhul sfint ne trimite pentru raspuns la toate aspectele vieti noastre in calatoria aceasta pe pamint pina ajungem acasa.

John Balarie
Los Angeles California

Niciun comentariu: