sâmbătă, 21 ianuarie 2012

Valurile de pe marea vieti noastre....










Psalms 42:7  Un val cheamã un alt val, la vuietul cãderii apelor Tale; toate talazurile si valurile Tale trec peste mine.

Ca mai toti psalmii scrisi cu conotatie poetica si acesta are in el acesta descriere poetica. Psalmistul infatisaza durerile, situatiile prin care treca el la vremea aceia si noi acum la fel ca si el.Ca valurile s-au talazurile  car izbesc in vietile noastre.Si iata ce spune el aici in acest verset. Un val cheamã un alt val,uneori nenorocirile se tin lant una dupa alta.Este greu cind trecem prin astfel de situatii.

Nici Psalmistului nu i-a fost usor. Dar el is gasea mingiierea in Dumnezeul lui Israel.Unde is gasesc Copii lui Dumnezeu mingiierea in astfel de situatii uneori dramatice? Negresit ca ei au unde sa fuga sa ceara ajutor pentru valurile din viata lor.Traim ca copii ai lui Dumnezeu pe o mare agitate care este Lumea la modul real.Valuri se ridica necontenit si nu ne sta in putinta sa le ocolim.Neaparat trebuie infruntate precum o corabie.

Dar Dumnezeu nu ingaduie prea mult in calatoria noastra pe aceasta mare involburata, agitate. El linisteste furtuna si la glasul Lui valurile inceteaza. Asa era si in viata Psalmistului. la vuietul cãderii apelor Tale; Ce vuiet ingrozitor se produce cind apele cad precum o cascada.dar aici Psalmistul spune ceva interesant. apelor Tale;Deci apele ii apartin Lui. Dar ce nu ii apartin lui?doar toate au luat fiinta la glasul Lui.

Ei bine, cind copilul lui Dumnezeu realizeaza ca, apele sint ale Lui si ca El, le agita dar tot El le si linisteste, atunci, cel ce ii apartine Lui nu se inspaiminta.Stiind ca are un Tata bun care vegiaza ca valurile sa nu-l inece.Aceste talazuri si valuri pot trece peste noi ca si peste Psalmist.Dar expresia trec peste mine, arata ca nu ma vor acoperi vesnic. Cu alte cuvinte , ele vin si se duc.

O cintare crestina spune asa,Nu norul s-au valul este vesnic ci soarele i-a cel…..Din toate aceste imprejurari avem de invatat. Cred ca si Psalmistul a avut de invatat.Fiecare are expierenta lui propie cu Dumnezeu.Ce invatam noi? Este ca, avem un Tata plin de dragoste care ne iubeste si acesta este motivul de ingaduie in vietile noatre aceste valuri si talazuri sa vina si sa treaca peste noi.

Domnul Isus ne-a facut dovada cind era in corabie cu ucenicii Lui.La glasul Lui si vintul care agita marea si ridica valuri a incetat dar si valurile s-au potolit.El a zis doar caste cuvinte,” taci fara gura”
Dupa orice furtuna apare soarele care te face sa uiti de ce a fost.Asa este la modul literal dar si la cel spiritual.Sa-I dam slava lui Dumnezeu ca ne inconjoara cu dragostea Lui, Stiind ca aceste talazuri ne fac bine.

John Balarie
Los Angeles California

Niciun comentariu: