joi, 26 ianuarie 2012

Cuvintul o candela pe cararea vieti...












Psalms 119:105  Cuvântul Tãu este o candelã pentru picioarele mele, si o luminã pe cãrarea mea.

Nu stiu daca generatiile mai tinere cunosc cum arata o candela. Dar ce rost are candela? Pentru ce a fost ea conceputa? Sigur ca cei mai in virsta stiu cum arata si care este functia pe care ea o implineste.Cind mergi in noapte ai nevoie de o lumina ca cararea s-au drumul pe care il parcurgi sa iti fie luminat.

Deci iata ce rol are candela.de a adduce lumina in intuneric.Aici Psalmistul spune , vorbeste de o candela, dar care nu are nimic comun cu ce am descries mai sus.Cea descrisa mai sus face parte din nevoia pe care o are omul de a se misca in intuneric. Aceasta de care Vorbeste psalmistul este si ea o candela dar spirituala.Cred ca mai toti stim ca omul are suflet si ca sufletul la rindul lui are si el nevoie de lumina.

Despre aceasta vorbeste Psalmistul, nevoia  sufletului de a fi calauzit, sa vada pe unde merge, la modul spiritual.Cei necredinciosi  au candele lor care ii calauzeste pe drumul pe care si-lau ales.Dar Cuvintul lui Dumnezeu este o candela , o lumina pentru pasii celui credincis.Traim intr-o lume unde intunericul domina. As zice chiar este besna in jurul nostrum.

Deci avem nevoie de acest Cuvint , de sfinta Scriptura care sa ne calauzeasca prin intunericul acestei lumi. Traim si noi in ea, dar nu traim ca ea , ca lumea. S-au as merge pina acolo potrivit Cuvintului ca nu sintem din ea.  Ei bine, pentru a nu trai ca lumea, a ne distinge de felul lor de a trai, de a umbla, avem nevoie de aceasta lumina, Cuvintul lui Dumnezeu.

Psalmistul se sprijinea pe acest Cuvint al lui Dumnezeu. Si el traia in aceasta lume plina de intuneric. Nu a gasit o alta lumina care sa-I fie calauza decit acest Cuvint minunat al lui Dumnezeu.Domnul Isus spune, John 8:12  Isus le-a vorbit din nou, si a zis: "Eu sunt Lumina lumii; cine Mã urmeazã pe Mine, nu va umbla în întuneric, ci va avea lumina vietii."

Iata deci cine il are pe Domnul Isus ca Mintuitor personal nu umbla in intuneric.Dece? pentru-ca are lumina cu el, in el.Cineva care nu este familiarizat cu Cuvintul lui Dumnezeu, ar putea sa spua,” bine cine este lumina?” Cuvintul s-au Domnul Isus?Este o intrebare legitima. Dar sa vedem ce are Biblia de spus in aceasta privinta. John 1:1  La început era Cuvântul si Cuvântul era cu Dumnezeu, si Cuvântul era Dumnezeu.

Apoi mai citim ca cei care il au pe Domnul Isus ca Mintuitor personal sint si ei lumini in lume. Asa citim, Matthew 5:14  Voi sunteti lumina lumii. O cetate asezatã pe un munte, nu poate sã rãmânã ascunsã.

Ce raspundere mare au toti aceia care pretend ca il au pe Domnul Isus ca Mintuitor.Sint eu o lumina pentru cel de liga mine care nu-L cunoaste pe Domnul Isus?O intrebare care trebuie sa ne-o punem cu toata seriozitatea.

John Balarie
Los Angeles California

Niciun comentariu: