joi, 24 noiembrie 2011

Psalms 103:5 El îti saturã de bunãtãti bãtrânetea


Psalms 103:5 El îti saturã de bunãtãti bãtrânetea si te face sã întineresti iarãsi ca vulturul.

Ce promisiune minunata pentru cei ce sint ai Domnului Hristos.Sigur Cuvintul face referire la starea noastra fizica.Dar el are invedere si o alta conotatie,pe cea spirituala, duhovniceasca.Daca in satrea aceasta fizica nu toti ne putem bucura de o sanatate care sa ne faca sa zicem ca sintem umpluti de bunatati la batrinete.

Deaceia zic, Cuvintul, ni se potriveste noua celor rascumparati la modul spiritual.Dece? pentruca noi sintem in asteptarea intilniri cu Mintuitorul.Batrinetea are si ea frumusetea ei farmecul ei. Ma refer atunci cind ti-o petreci in partasie cu Domnul Isus. Avem bunatati nenumarate din Cuvintul lui Dumnezeu cind ne hranim cu el.

Tot la modul spiritual cel care are nadejdea intilniri cu Mintuitorul intinereste sufleteste, Pentruca el este doritor sa fie cu Domnul Isus.As asocia acest verset cu altul din Psalms 1:3 El este ca un pom sãdit lângã un izvor de apã, care îsi dã rodul la vremea lui, si ale cãrui frunze nu se vestejesc:

Aceasta este starea celui rascumparat. El nu se vestejeste. Dece? Pentruca el este sadit in Domnul Isus care este izvorul apelor vi.Cum sa te vestejesti atita timp cit ai fost sadit in sursa de viata Domnul Isus?Un pom care are sursa de alimentare cu apa, is va da roade si inca din belsug. Tot asa si cel rascumparat nu a fost sadit in acest izvor al vieti Domnul Isus sa nu is aduca roade la vremea potrivita s-au la vremea lui.

Vulturul se urca pe inaltimi,el coboara doar sa ia hrana.Viata lui nu este de a sta pe pamint. El sta pe piscurile muntilor inalti.La fel si cu cel rascumparat. El sta in pozitia in care la asezat (sadit)Dumnezeu de copil al Lui.Unde la asezat? Exodus 33:21 Domnul a zis: "Iatã un loc lângã Mine; vei sta pe stâncã. Nu pe pamint in gunoaiele lumi( vorbesc la modul spiritual) Stim ca stinca este Domnul Isus.

Locul pe pamint este vremelnic pentru cel rascumparat. El se uita dupa ce este ceresc pentruca acolo va fi locuinta lui vesnica inpreuna cu Mintuitorul lui.

Domnul sa ne dea harul sa fim bucurosi chiar daca la modul fizic nu sintem ca la tinerete. Sa fim la batrinete duhovniceste, asa cum Cuvintul ne arata aici.Secretul intineriri sta in aprofundarea , in adincirea in Cuvintul lui Dumnezeu. Psalmistul spune. "Ma desfat in Cuvintul Tau".Faca Domnul sa gasim placerene, desfatare, in Cuvintul vieti.

John balarie

Los Angeles California.

Niciun comentariu: