miercuri, 11 aprilie 2012

23 Isus strãbãtea toatã Galilea,


23  Isus strãbãtea toatã Galilea, învãtând pe norod în sinagogi, propovãduind Evanghelia Împãrãtiei, si tãmãduind orice boalã si orice neputintã care era în norod.

Nu stiu citi dintre cei care citesc Cuvintul la modul serios, si-au pus intrebarea dece a inceput Domnul Isus lucrarea lui in Galileia.El a venit la ai Sai dar ai Sai nu l-a primit spune prorocul Isaia.Galileia era localitatea unde sa facea negot.
Acolo se gaseau diferiti oameni de pretutindeni. Se facea negot era un centru infloritor in afaceri schimb de marfuri.Faptul ca erau multi straini in Galileia s-a dat numele de galileia neamurilor.Iata cum descrie Prorocul Isaia acest tinut.

Isaiah 9:1  Totusi, întunericul nu va împãrãti vesnic pe pãmântul în care acum este necaz. Dupã cum în vremurile trecute a acoperit cu ocarã tara lui Zabulon si tara lui Neftali, în vremurile viitoare va acoperi cu slavã tinutul de lângã mare, tara de dincolo de Iordan, Galilea Neamurilor.

Aici in Galileia Domnul Isus avea mult de lucru.Fiind neamuri multe asa cum am spus ,El avea in vedere ca Evangelia Imparatiei lui Dumnezeu sa se imprastie pestte tot pamintul.Avem un verset care spune ca, “prin alunecarea lor, a evreilor” a fost cu putinta mintuirea neamurilor.

Lucrurile nu stau chiar asa.Daca cercetam Scriptura vom vedea ca versetul se intelege spiritual.dece? pentruca in momentul nasteri Domnului Isus deja Simion in temple exclama aceste cuvinte care aduc lumina in privinta aceasta. 

Luke 2:30  Cãci au vãzut ochii mei mântuirea Ta,
31  pe care ai pregãtit-o sã fie, înaintea tuturor popoarelor,
32  lumina care sã lumineze neamurile, si slava poporului Tãu Israel."


Iata deci ca Neamurile au fost cuprinse in planul lui Dumnezeu de Mintuire inainte de vesnicii.Acesta a fost motivul de Mintuitorul si-a inceput lucrarea in Galileia.El tot din Galileia si-a alles si ucenicii.

John Balarie
Los Angeles California

Niciun comentariu: