duminică, 29 aprilie 2012

Psalms 119:111 Învãtãturile Tale sunt mostenirea mea


Psalms 119:111  Învãtãturile Tale sunt mostenirea mea de veci, cãci ele sunt bucuria inimii mele.

Avem aici un exemplu de urmat cind vine vorba de mostenire. Psalmistul spune ca, Învãtãturile Tale sunt mostenirea. Dece nu ar fi si a noastra , a celor rascumparati de El? Daca suntem duhovnicesti, nascuti din nou , atunci da vom spune si noi ca psalmistul.

Daca facem din invataturile Domnului ceva ce nu este parte din viata noastra, atunci nu vom spune nici-o data aceste cuvinte.Ca oameni alergam dupa ce ofera pamintul. Sunt unii care merg si in tribunal pentru o parte de mostenire.Dar sa pui prêt pe aceasta mostenire pe care ne-o arata Cuvintul ,ne vom bucura vesnic de ea.Dece vesnic? pentruca asa ne arata Cuvintul si pentruca Dumnezeu este cel ce o da si este vesnic.

Dar Psalmistul implica aici si Inima.Inima care daca este lucrata , transformata de Dumnezeu va cauta aceasta mestenire in Cuvintul lui Dumnezeu de unde luam invataturi. cãci ele sunt bucuria inimii mele. Chiar si bucurile sint cautate in alte locuri s-au din alte surse care nu ne da o mostenire vesnica.Depinde daca punem prêt pe Cuvintul lui Dumnezeu de unde putem invata si ce invatam sa ne fie ca mostenire.

Psalmistul spune aceste cuvinte in alt loc, “Ma desfat in Cuvintul Tau”Dece se destata el in Cuvintul lui Dumnezeu? Pentruca in el gasea bucuria inimi lui.Domnul sa ne ajuta sa punem prêt pe aceasta sursa de invataturi ca sa putem si noi spune cum a spus Psalmistul.

John Balarie
Los Angeles California

Niciun comentariu: