vineri, 4 mai 2012

2 Chronicles 29:11 Acum, fiilor, nu mai stati nepãsãtori;




2 Chronicles 29:11  Acum, fiilor, nu mai stati nepãsãtori; cãci voi ati fost alesi de Domnul ca sã stati în slujbã înaintea Lui, sã fiti slujitorii Lui, si sã-I aducei tãmâie.
Un verset care ne vorbeste si noua celor din noul testament.Imparatul Ezecheia a adunat pe Preoti si pe Leviti, le-a dat porunca sa curete casa Domnului.Mi-a atras atentia in mod deosebit acest cuvint de a fi nepasator de darul lui Dumnezeu care la pus in cei ce au fost alesi de Dumnezeu ca sa ii slujeasca.
Casa Domnului are ca echivalent –Templu- sau pentru noi este trupul nostru care citim ca este templul Duhului sfint.Daca atunci,preotii erau nepasatori de chemarea pe care o aveau, nu mai putin stau lucrurile azi cu cei care sint chemeti preoti de Dumnezeu.


1 Peter 2:9  Voi însã sunteþi o seminþie aleasã, o preoþie împãrãteascã,


Ezecheia avea rivna pentru Casa lui Dumnezeu. Cei din naintea lui o abandonasera. A venit acest Imparat si s-a apucat de treaba. Preoti la porunca lui au curatit totul si erau gata de slujire.Intorcindu-ne la noi , la templul,in care Dumnezeu ne-a pus preoti sa-I slujim , vom vedea ca si la noi apare aceiasi nepasare de care vorbeste Ezecheia.


Sintem nepasatori in a curati ce este murder in interiorul nostru.Ne-am obisnuit sa toleram lucruri care nu fac cinste Mintuitorului nostru.Ap, Pavel si el spune lui Timotei sa nu fie nepasator.
 1 Timothy 4:14  Nu fi nepãsãtor de darul care este în tine,
Cu alte cuvinte, cindva vom fi trasi la raspundere de ce a investit Dumnezeu in noi ca copii ai Lui.Nepasarea este o boala spirituala care aduce dezastru in vietile celor credinciosi.A trebuit ca Dumnezeu sa-l puna imparat pe Ezecheia si sa-I intoarca inima catre El.
Decite ori nu intervine Dumnezeu in viata celor credinciosi intrun fel s-au altul ca sa-I aduca sa realizeze ca nepasarea nu este din caracterul Domnului Hristos. El a spus cind era in Templu,”rivna pentru casa Tatalui Meu ma maninca”. Avem noi rivna sa curatam casa lui Dumnezeu care sintem noi la individual? Avem o mare responsabilitate de a trece la treaba sa curatam ce este necurat in vietile noastre.Si sa nu uitam sa aducem tamiie inaintea Lui Dumnezeu.Revelation 5:8  Când a luat cartea, cele patru fãpturi vii si cei douãzeci si patru de bãtrâni s-au aruncat la pãmânt înaintea Mielului, având fiecare câte o alãutã si potire de aur, pline cu tãmâie, care sunt rugãciunile sfintilor.
Altmineri dam ocazia lui Dumnezeu ca sa aplice disciplina pe care a aplicat-o si Israelitilor dindu-i pe mina vrasmasilor lor.Domnul sa ne ajute sa intelegem ca , nepasarea nu trebuie sa se arate in viata celui credincios.


John Balarie
Los Angeles California

Niciun comentariu: