joi, 17 mai 2012

2 Chronicles 32:26 Atunci Ezechia s-a smerit din mândria lui,



2 Chronicles 32:26  Atunci Ezechia s-a smerit din mândria lui, împreunã cu locuitorii Ierusalimului, si mânia Domnului n-a venit peste ei în timpul vietii lui Ezechia.

Uite ce avem si noi de invatat din acest verset,pe care Cuvintul ni-l pune inaintea noastra.Ezecheia citim ceva mai sus ca a fost foarte atent la felul lui de viata pe care o traia inaintea Domnului.Dar ceva s-a intimplat in viata lui. Au venit niste soli dela imparatul Asiriei si au inceput sa vorbeasca poporului sa-I infricoseze.Ei le spunea sa nu se increada in Ezecheia si in Dumnezeul lui ca nu-I va putea scapa din mina imparatului Asiriei Sanherib.

Ezecheia cu Isaia au mers in rugaciune inaintea Domnului si Domnul nu numai ca le-a ascultat rugaciunea dar a si intervenit pentru ei si popor.Spune Cuvintul ca Domnul a trimis un inger si a nimicit pe toti capitanii armatei Asiriei. Deci nu a fost nevoie ca Ezecheia sa lupte.Biruinta a fost prin mina lui Dumnezeu.Dar iata ca lui Ezecheia i-sa inginfat inima si odata cu el si a poporului.Ezecheia era Conducatorul poporului si ce facea el avea influenta si asupra poporului.

Influenta de data aceasta a fost negativa.Prima data a influentat in bine cind a restaurat casa Domnului cu toate slujbele.De data aceasta  a dat un exemplu negativ. Am trecut pe scurt aceste evenimente din acest loc ca sa vedem ce avem si noi de invatat. Cei ce conduc prin adunari au locul lui Ezecheia de a influenta in bine s-au in rau adunarea.

Chiar daca ei ar avea ceva deosebit in ei insusi, nu trebuie sa uite ca totul vine dele Dumnezeu.Iata ce citim in Cuvint despre ap, Pavel care avea cu ce sa se mindreasca, dar nu a facut-o pentruca stia ca felul lui va  influenta in rau s-au in bine adunarile. El zice,

1 Corinthians 4:7  Cãci cine te face deosebit? Ce lucru ai pe care sã nu-l fi primit? si dacã l-ai primit, de ce te lauzi ca si cum nu l-ai fi primit?

Asa ca cei ce se considera ca sint chemati  sa conduca, ia grija de adunare ,trebuie sa ia seama ca inima lor sa nu se ingimfe. Se va ingimfa, atunci va da un exsemplu negativ si celor pe care ii indruma.Ezecheia a capatat indurare pina la urma din pricina ca s-a zmerit si cu el si poporul.Pentruca s-a zmerit iata ce spune Cuvintul,” si mânia Domnului n-a venit peste ei în timpul vietii lui Ezechia.

Oricum atitudinea lui a lasat urmari in poporul lui Dumnezeu.Pacatul nu va raminea nepedepsit de Dumnezeu.Asa ca trebuie mare atentie si la cei ce conduc o adunare dar si la cei care o compun aceasta adunare.Traim in prezenta unui Dumnezeu care nu tolereaza pacatul.Domnul sa ne de harul sa intelegem ca, orice success in vietile noastre se datoreaz  numai Lui Dumnezezu.

John Balarie
Los Angeles California 

Niciun comentariu: