duminică, 13 mai 2012

Jeremiah 2:2 "Du-te, si strigã la urechile cetãtii Ierusalimului: "




Jeremiah 2:2  "Du-te, si strigã la urechile cetãtii Ierusalimului: "Asa vorbeste Domnul: "Mi-aduc aminte încã de dragostea pe care o aveai când erai tânãrã, de iubirea ta, când erai logoditã, când Mã urmai în pustie, într-un pãmânt nesemãnat.

Un verset care ne vorbeste de Biserica primara, de ce-a corporala sau fizica. Ca sunt doua feluri de biserici. Una este de cea pe care am amintit-o care asa cum am spus etse corporala unde se aduna multa lume. Apoi este o alta biserica ce-a spiritual pe care Cuvintul lui Dumnezeu o numeste biserica celor inti nascuti s-au vie……..Biserica primara din primele veacuri era mai aproape de Adevar si mai credincioasa lui Dumnezeu.

Cu trecerea vremi, lumea a patruns in ea. Cel rau are si el lucrarea lui printre cei ce se aduna intrun loc care se numeste Biserica. Dece se aduna ei acolo? Pentruca cei ce se aduna se aduna in jurul Domnului Hristos, si Cuvintul spune ca, acolo is da Domnul binecuvintarea. Dece si-o da? Din pricina Fiului Sau prea iubit.Asa cum am spus mai su Biserica si-a pierdut indentitatea de locas sfint.Mai este Domnul present intr-o astfel de biserica? Raspunsul este categoric nu.

Versetul spune ca, "Mi-aduc aminte încã de dragostea pe care o aveai când erai tânãrã, Cu alte cuvinte dela inceput.La individual fiecare copil al lui Dumnezeu la inceput ardea flacara aceasta in inima noastra. Cartea Apocalipsei spune aceste cuvinte catre Biserica ce am inpotriva ta este ca ti-ai pierdut dragostea din tii……..Ce se intimpla cu aceasta Biserica corporala?Ca era asa de loiala Domnuli Hristos ca il urma in pustie. Ce este Pustia infatisata in Cuvint? Este Lumea in care cei credinciosi is traiesc aceasta viata fizica in asteptarea sfirsitului calatoriei sa ajunga acasa la Domnul.

Lumea este asemanata si de Domnul Isus cu tarina in care se arunca saminta.Cei rescumparati sint o saminta aruncata in aceasta tarina(lume). As conclude cu aceasta opservatie. Versetul scoate in evident doua stari. Una la inceput de formare a biserici corporale si ce-a de a doua la finalul ei s-au spre sfirsitul tuturor lucrurilor.

Concluzia este aceasta,”Biserica vie a celor nascuti ramine vesnica pentruca ea se mai numeste si Mireasa Mielului. Cu alte cuvinte va fi o nunta pe care o vedem in Apocalipsa,Despartirea de ce este mort, Biserica corporala care este apostata  s-au moarta, pe cind Biserica Domnului Hristos este vie.Biserica corporala din primele veacuri a fost intentata sa fie marturie in lume(pustie). 

Ea si-a pierdut indentitatea prin acapararea ei de catre lume.Intrebarea este,din ce Biserica facem noi parte? Din una moarta , apostata? S-au din ce-a vie care apartine Domnului Hristos. Fiecare stie ce roade produce in viata lui. Apoi daca esti mort, s-au participi acolo printre morti(vorbesc la modul spiritual) nu vei adduce nici-o roada.Pomul daca este mort( uscat) degeaba sta in pamint(Biserica) ca el nu va da roade.

John Balarie
Los Angeles California

Niciun comentariu: