duminică, 13 mai 2012


Posted: 12 May 2012 12:39 PM PDT

O floare din curte!

 Matthew 9:29  Atunci, S-a atins de ochii lor, si a zis: "Facã-vi-se dupã credinta voastrã!"
30  si li s-au deschis ochii. Isus le-a poruncit cu tot dinadinsul si le-a zis: "Vedeti, sã nu stie nimeni."
31  Dar ei, cum au iesit afarã, au rãspândit vestea despre El în tot tinutul acela.
Plecind dela casa demnitarului Sinagogi , unde a inviat-o pe fica lui, Domnul Isus as zice, este acostat de doi oameni. Acestia erau orbi si i-au zis, “ái mila de noi fiul lui David”. Ei nu stiau ca Domnul Hristos este si Fiul lui Dumnezeu si ca toata puterea Ia fost data in cer si pe pamint.Oricum, ei s-au adresat plini de incredere ca, El, poate sa ii vindece. Poate auzisera ca a mai vindecat, dece nu si pe noi vor fi zis ei unul altuia.

Daca citim mai jos, cu atentia cuvenita a Cuvintului lui Dumnezeu, vom vedea ce i-a motivat pe acesti doi orbi. Domnul Isus i-a intrebat daca ei cred.  Si ei i-au spus ca da, cred.Era Credinta de care Ap, Pavel vorbeste in ep, catre Efeseni.Ephesians 2:8  Cãci prin har ati fost mântuiti, prin credintã. si aceasta nu vine de la voi; ci este darul lui Dumnezeu.
Dar mi-a atras atentia neascultarea lor dupa ce au fost vindecati. Zic neascultare, ca intrun fel au ignorant ce le-a spus Mintuitorul, “sa nu spuna nimic despre cele intimplate”. 30  si li s-au deschis ochii. Isus le-a poruncit cu tot dinadinsul si le-a zis: "Vedeti, sã nu stie nimeni."

Avea Domnul Isus intentia s-au interesul sa se ascunda de lume? Pai El, deaceia a venit ca sa faca minuni , sa vesteasca imparatia Cerului.Atunci intrebarea este, dece le-a spus sa nu spuna nimic?gindesc ca , ia testat sa vada daca ei realizeaza ca aceasta vindecare a fost produsa de iertarea de pacate, care aduce bucurie in inima celor care sunt mintuiti.Nu poate sta inima linistita dupa ce Dumnezeu a eliberato de vechiul stapin.Aceasta inima clocoteste in interior si da pe dinafara .Asa s-a intimplat cu cei doi orbi   vindecati.

Nici-o vindeacre nu se facea de catre Domnul Hristos inainte de cel in cauza sa fi fost iertat de pacate.Astazi Dumnezeu lucreaza la fel,(sigur la modul spiritual) Apoi Ma gindesc la faptul ca Dumnezeu avea in vedere sa-l faca cunoscut lumi pe Fiul Sau. Domnul Isus avea un timp limitat aici pe pamint.El trebuia sa se duca de unde venise, la Tatal Lui.In versetul 31, am retinut explozia de bucurie care s-a produs in inima acestor oameni.

Tot asa ar trebui sa se intimple si la cei care pretind ca l-au primit pe Domnul Hristos. Trist este ca, putem pretinde dar sa nu se vada , sa nu iasa in evident aceasta transformare , vindecare produsa de Dumnezeu prin Domnul Hristos.
Este un prileji de a ne cerceta daca ne este rusine ca ne-a vindecat,sa spunem si altora.Daca nu, atunci, trebuie neaparat sa se vada in viata si atitudinea noastra ce s-a vazut la acesti oameni vindecati de Domnul Hristos.Bucuria mintuiri.

John Balarie
Los Angeles California

Niciun comentariu: