luni, 7 mai 2012

2 Chronicles 29:34 Dar preotii erau în numãr mic,



Numeri 18-6  Iatã cã am luat pe fratii vostri Levitii, din mijlocul copiilor lui Israel, ca unii care sunt dati Domnului: ei vã sunt încredintati vouã în dar, ca sã facã slujba cortului întâlnirii.
Am pus si acest verset din Numeri ca sa vedem ce slujbe aveau de facut Levitii.Nu din acest loc vreau sa spun ceva ci din cele doua versete de mai jos, din 2 Cronici.

2 Chronicles 29:34  Dar preotii erau în numãr mic, si n-au putut sã despoaie toate arderile de tot; i-au ajutat fratii lor Levitii, pânã s-a isprãvit lucrarea, si pânã s-au sfintit si ceilalti preoti, cãci Levitii s-au sfintit mai degrabã decât preotii.
Cuvintul ne arata aici ca Preotii erau in numar mic. Erau chemati  sa jupoaie animalele inainte ca sa fie aduse ca jerfa. Fiind putini la numar trebuiau leviti sa le dea o mina de ajutor. Levitii, pentru aceasta au fost desemnati de Dumnezeu prin Moise sa ajute pe preoti care proveneau din fii lui Aron.Cuvintul ne arata ca Levitii s-au sfintit mai de graba. Ce inseamna asta? Ca ei au avut pe inima lucrarea lui Dumnezeu  mai cu multa atentie.
Ce invatam noi cei din noul testament din aceasta atitudine a Preotilor si a Levitilor? Ca in definitiv, aici trebuie sa ne oprim sa facem o paralele cu viata noastra , s-au atitudinea noastra de a sluji Domnului.Dece s-au sfintit Leviiti mai de graba? Asa cum am spus au pus la inima mai in serios cuvintul Imparatului Ezecheia. Nu degeaba Imparatul le-a zis sa nu trateze cu nebagare de seama aceasta porunca a lucrari Domnului. Asa citim in
2 Chronicles 29:11  Acum, fiilor, nu mai stati nepãsãtori; cãci voi ati fost alesi de Domnul ca sã stati în slujbã înaintea Lui, sã fiti slujitorii Lui, si sã-I aduceti tãmâie.
In romina citim asa. Dar in Engleza citim ceva diferit si cu o mai mare intelegere.Am dat mai jos si textul in Engleza, pentru a face o referinta.


2 Chronicles 29:34  But the priests were too few, so that they could not flay all the burnt offerings: wherefore their brethren the Levites did help them, till the work was ended, and until the other priests had sanctified themselves: for the Levites were more upright in heart to sanctify themselves than the priests.


Lenea in lucrarea lui Dumnezezu la care am fost chemati ca lucratori impreuna cu Domnul Hristos nu aduce slava numelui Sau. Am vazut in viata me si dintre acestia care spun ca au o chemare de a vesti evangelia, dar care nu fac cinste in fata celor care sint credinciosi ascultataori.
Preoti infatiseaza pe acestia care sint in fruntea adunari dar care nu platesc atentie la felul cum fac slujba lui Dumnezeu. Levitii infatiseaza pe cei care sint in adunare si se ocupa prin rugaciune sa ajute pe acesti Preoti.Ei sint mult mai active in lucrarea Domnului.Si unii si altii avem de invatat si de schimbat in vietile noastre felul de a ne prezenta inaintea lui Dumnezeu la Cortul intilniri, care este Adunarea s-au Casa lui Dumnezeu.

John Balarie
Los Angeles California

Niciun comentariu: