duminică, 3 iunie 2012

Matthew 12:43 Duhul necurat, când a iesit dintr-un om,......




Matthew 12:43  Duhul necurat, când a iesit dintr-un om, umblã prin locuri fãrã apã, cãutând odihnã, si n-o gãseste.
44  Atunci, zice: "Mã voi întoarce în casa mea, de unde am iesit. si, când vine în ea, o gãseste goalã, mãturatã si împodobitã.
45  Atunci se duce si ia cu el alte sapte duhuri mai rele decât el: intrã în casã, locuiesc acolo, si starea din urmã a omului acestuia ajunge mai rea decât cea dintâi. Tocmai asa se va întâmpla si cu acest neam viclean.

Cu mult timp in urma am participat la o stringere unde un frate s-a sculat si a citit din acest loc. Pina aici a fost totul bun ca, a citit din Cuvintul lui Dumnezeu care este sursa unica de hrana a celui Credincios.Dar cind a inceput fratele sa aduca explicatia pe care el o intelegea am ramas perplex de ce spunea.A adus in atentie ca, cel din care a fost scos duhul, se intoarce inapoi in el. fratele facea legatura zicind ca ,”acest fenomen l-as chema, se intimpla la cel credincios.
Cind citim Cuvintul lui Dumnezeu si nu avem capacitatea de al acomoda cu intreaga Scriptura ajungem la concluzii eronate. Trist este ca invatam si pe altii care ne asculta si care, nu cerceteaza Cuvintul in amanuntit sa vada pentru ei insasi daca lucrurile stau asa cum fratele le-a infatisat, prezentat.Cum este posibil sa crezi asa ceva ? Matthew 12:43  Duhul necurat, când a iesit dintr-un om, umblã prin locuri fãrã apã, cãutând odihnã, si n-o gãseste.Acest duh necurat a fost scos de Domnul Hristos, El care este mai puternic decit orice duh necurat. Cind Mintuitorul a scos duhul din omul acesta,unde Cuvintul ni-l adduce inainte vedem ce s-a intimplat.
Mark 9:25  Când a vãzut Isus cã norodul vine în fuga mare spre El, a mustrat duhul necurat, si i-a zis: "Duh mut si surd, îti poruncesc sã iesi afarã din copilul acesta si sã nu mai intri în el." Trebuie sa intelegem ca Domnului Isus i-a fost data toata puterea in cer si pe pamint.
44  Atunci, zice: "Mã voi întoarce în casa mea, de unde am iesit. si, când vine în ea, o gãseste goalã, mãturatã si împodobitã.
Ce-a mai mare greseala in intelegerea Cuvintului este atunci cind contam pe ceia ce stim noi si nu pe Cuvintul lui Dumnezeu care se explica el insusi. Duhul cind a fost data afara el nu mai are acces in acea casa(Inima) dece? Pentruca Domnul Isus a pus in acea Inima(casa) Duhul lui Dumnezezu. Daca platim atentie la ceia ce citim vom vedea in cuvintele Domnului Hristos aceasta asigurare ca , cel rascumparat este pentru totdeauna eliberat de Duhurile rele. Omul care a fost eliberat acum are un alt stapin pe Cel care a platit pretul rascumparari lui la Golgota.Iata ce citim despre Duhul Adevarului s-au duhul sfint. John 14:16  si Eu voi ruga pe Tatãl, si El vã va da un alt Mângâietor, care sã rãmânã cu voi în veac;
Iata ce citim, Romans 8:11  si dacã Duhul Celui ce a înviat pe Isus dintre cei morti locuieste în voi, Cel ce a înviat pe Hristos Isus din morti, va învia si trupurile voastre muritoare, din pricina Duhului Sãu care locuieste în voi.
Cum deci va putea sa mai intre acest duh rau in casa care este acum deja locuita de Duhul sfint al lui Dumnezeu? Nu cred ca este o intrebare care se adreseaza celor care cerceteaza Cuvintul cu staruinta si sinceritate.Sunt printre cei credinciosi si unii care se numesc crestini dar, care nu pun prêt pe Cuvintul lui Dumnezeu sa faca din el sursa, unica sursa de hrana spiritual.Ingit as zice, ce aud dela unul s-au altul si care nu corespunde cu Cuvintul sfint al lui Dumnezeu. Si Ap, Pavel, are ceva de spus cu privire la cine locuieste in inima celui desrobit de Domnul Isus.
1 Corinthians 6:19  Nu stiti cã trupul vostru este Templul Duhului Sfânt, care locuieste în voi, si pe care L-ati primit de la Dumnezeu? si cã voi nu sunteti ai vostri?
Pai, daca am Duhul lui Dumnezeu, Apostolul spune ca nu mai suntem ai nostrii. Daca nu mai sunt al meu, asta inseamna ca apartin celui care m-a rascumparat.Asa ca, cel rau nu numai ca nu are nimic in mine , asa ca, nu se va mai putea intoarce la casa din care a fost dat afara.Afara de asta, sa presupun (la apsurd) ca duhul cel rau ar vrea totusi sa se intoarca inapoi cum ne arata pilda, el va gasi acolo un alt locatar care is va apara cu inversunare locul care acum ii apartine.Domnul Isus spune aceste cuvinte.”Cel  ce e in voi e mai mare decit cel ce e in lume”
As concluziona cu aceste cuvinte,O casa (inima) poate fi curatita de om, si neavind ce sa puna in ea , cel rau are perspective sa o locuiasca din nou. Sunt multi care vin in adunari dar a caror inima nu a fost curatita si locuita de Domnul Hristos. Asa cum am mentionat mai sus,  cind inima a fost curatita de Domnul Isus acolo este Duhul sfint. Oamenii se straduesc la modul firesc sa se curate zic ei, ca sa fe placuti inaintae lui Dumnezeu.Pilda aceasta a Domnului Hristos trebuie citita si inteleasa in contextual poporului Israel. Tocmai asa se va întâmpla si cu acest neam viclean.
Nu poate sa fie aplicata supt nici-o forma la cel rascumparat . Iata dece zic, “ trebuie sa fim cu mare atentie le ce si cum citim”Apoi,ce sa ma spun, sa dai si invatatura? Pai asta, presupune sa fi constient ca te inplici in lucraea lui Dumnezeu fie ca ai fost s-au nu chemat iti atragi o mare responsabilitate.

John Balarie
Los Angeles California

Niciun comentariu: