duminică, 3 iunie 2012

John 16:7 Totusi, vã spun adevãrul:





John 16:7  Totusi, vã spun adevãrul: Vã este de folos sã Mã duc, cãci, dacã nu Mã duc Eu, Mângâietorul nu va veni la voi; dar dacã Mã duc, vi-L voi trimite.
8  Si când va veni El, va dovedi lumea vinovatã în ce priveste pãcatul, neprihãnirea si judecata.

Recent am citit un titlu in ziar romanesc cu pogorirea duhului sfint.Titlul era asa,”Duhul sfint s-a pogorit printre oameni”. Este foarte adevarat ca s-a pogorit printre oameni. Dar dece s-a pogorit? Care este lucrarea pe care el a primit-o dela Dumnezeu sa o faca printre oameni? Nimeni si nici autorul acestui articol nu a indraznit sa spuna ceva din ceia ce Biblia care este Cuvintul lui Dumnezeu ne arata.
Cei mai multi nu realizeaza aceasta, s-au chiar daca realizeaza care este lucrare duhului printre oameni o ignora. Dece o ingnora? Pentruca textul din Scriptura spune asa,” va dovedi lumea vinovatã în ce priveste pãcatul,Lumea?da lumea, din care facem parte eu si tu.
Cind aduci inainte pacatul parca le spui deceva ce nu vor sa auda. Sunt printre semenii nostri si unii care sunt constienti ca sunt pacatosi. Dar cei mai multi nici nu vor sa auda de asa ceva.Duhul umbla printre oameni ca sa caute pe cei ce sunt pacatosi si  sa le faca aceasta dovada ca sunt pacatosi si ca au nevoie de Domnul Hristos.El vrea sa-I convinga de acest mare adevar ca, :toti au pacatuit si sunt lipsiti de slava lui Dumnezeu”Romani 3-23.Apoi Cuvintul spune de neprihanire.
Ce o fi aceasta neprihanire? Este un cuvint care nu este familiar la orice persoana. Sunt chiar printre cei care pretind ca sunt credinciosi care nu inteleg adevaratul sens al cuvintului de neprihanire.Cei mai multi zic, domnule eu sunt un om cumsecade si cu asta mie sa nu-mi spui de ,Pacat, Neprihanire.dar cind ajungi sa ii aduci inainte si Judecata atunci stau pe ginduri.
Dece Judecata? Pentruca Pacatul de care  nu vrea sa auda il duce la scaunul de judecata a lui Hritos. Va veni o zi cind toti ne vom infatisa in fata scaunului de judecata a lui Hristos. Acum El este Mintuitor dar in acea zi va fi judecator.Romani 14-10.Neprihanire? acesta este cuvintul care ne arata ca prin Domnul Hristos suntem neprihaniti.
Nu il ai pe El ca Mintuitor, pacatele sunt asupra ta, ele te conduc la judecata.Cuvintul mai spune ca, “ plata pacatului este moartea”Sigur ca si moartea are doua aspecte. Moartea fizica, dar Scriptura vorbeste de moartea a doua care este despartire de Dumnezeu.Neprihanire inseamna a fi curat sa poti sa te infatisezi inaintea celui care este sfint si nu poate vedea pacatul.Iata deci lucrarea Duhului sfint printre oameni. Dar Duhul mai are si un alt lucru de facut si anume, 13  Când va veni Mângâietorul, Duhul adevãrului, are sã vã cãlãuzeascã în tot adevãrul, cãci El nu va vorbi de la El, ci va vorbi tot ce va fi auzit, vã va descoperi lucrurile viitoare.
14  El Mã va proslãvi, pentru cã va lua din ce este al Meu, si vã va descoperi.
El se ocupa in mod expres de copii lui Dumnezeu pentru a le descoperi lucruri pe care ii privesc pe ei personal.Ei nu au ramas aici orfani. Dumnezeu a trimis duhul Lui ca sa faca slujba pe care ne-o arata in aceste doua versete.

John Balarie
Los Angeles California

Niciun comentariu: