luni, 18 iunie 2012

Joel 2:25 vã voi rãsplãti astfel anii,....




Joel 2:25  vã voi rãsplãti astfel anii, pe care i-au mâncat  lacustele…..

Cind am trecut cu cititul prin acest loc, mi-a venit in minte faptul, ca si noi am avut ani care nu au fost traiti spre slava lui Dumnezeu. Ani ,traiti in pacat si ne ascultare. As face o remarca, chiar daca unii dintre noi am fost nascuti in familii de credinciosi, chiar daca ne-au dus parintii la adunare le acea vreme, cind ne-am marit unii dintre noi am luat-o razna.

Cu alte cuvinte nu am mai ramas in ascultare de Parinti sa urmam calea care ne-a fost trasata prin Cuvintul Lui Dumnezeu.Anii petrecuti departe de cei dragi,ai nostrii care ne doreau sa fim in mijlocul lor in Adunare.Dar lucrurile nu stau asa cum gindim noi.In primul rind lacrimile parintilor si insistentele lor nu au incetat de a ne aduce inaintea tronului harului.Apoi Dumnezeu, care are ochiul indreptat necurmat asupra celor pe care ii are in planul lui de mintuire  creiaza circumstante, inprejurari, in viata si acestea conduc la pocainta.

Zic, cei care au crescut in case de credinciosi , pentruca ei au cunoscut atmosfera de partasie.Dar Dumnezeu, are si prin alte case suflete care  nu au fost poate nici-o data la o adunare. Si cu toatae acestea, Dumnezeu creiaza inprejurari in viata acelui suflet ca sa intre in legatura intrun fel s-au altu cu evangelia Domnului Hristos.Cel credincios este constient acum, ca pina ce Dumnezeu nu a lucrat in viata lui, a pierdut niste ani, pe care versetul spune ca, i-au  mincat  lacustele.

Daca suntem sinceri cu noi insine, trebuie sa dam dreptate Cuvintului lui Dumnezeu ca, ne-am irosit niste ani din viata departe de Dumnezeu.Unii mai multi alti mai putini.Dar avem  in acest verset o garantie pe care Dumnezeu o face celor rascumparati ca, vã voi rãsplãti astfel anii,Anii aceia pierduti si pe care Cuvintul ii numeste ani mincati de lascuste.Sigur la modul literal versetul se adreseaza poporului evreu.

Dar noi cei care citim Cuvintul lui Dumnezeu cu seriozitate stim ca , Scriptura este legea lui Dumnezeu. Si daca este legea lui Dumnezeu, trebuie inteleasa spiritual, s-au duhovniceste.Pentruca lucrurile se deruleaza la modul spiritual.Ap, Pavel spune aceste cuvinte, Romans 8:9  Voi însã nu mai sunteti pãmântesti, ci duhovnicesti, dacã Duhul lui Dumnezeu locuieste în adevãr în voi….Daca sunt duhovnicesc trebuie sa inteleg Scriptura duhovniceste.

Apoi tot Ap, Pavel mai spune cum este Scriptura,  care este legea lui Dumnezeu, Romans 7:14  stim, în adevãr, cã Legea este duhovniceascã:…Asa ca, acest verset se aplica si celor de care s-a indurat Dumnezeu. Cum am spus mai sus, unii au multi ani care au fost mincati de lacuste.Si cei cu multi ani si cei cu mai putini ani mincati de lacuste, Dumnezeu se adreseaza lor prinCuvint zicind, “vã voi rãsplãti”Iata un prileji de multa multumire catre Dumnezeu.Apoi sa fim plini de bucurie ca, El s-a indurat de noi.

John Balarie
Los Angeles California

Niciun comentariu: