miercuri, 13 iunie 2012

Psalms 1:1 Ferice de omul care nu se duce la sfatul celor rãi





Psalms 1:1  Ferice de omul care nu se duce la sfatul celor rãi, nu se opreste pe calea celor pãcãtosi, si nu se aseazã pe scaunul celor batjocoritori!

Care este acel om?negresit cel care a fost nascut din nou.In el Dumnezeu a pus o noua structura sufleteasca, Cel nascut din nou are in noua lui structura ,dorinte noi, preocupari noi, atitudini noi si un intreg comportament cu totul diferit de cel vechi. Nu se gaseste in viata celui care pretinde ca a fost nascut din nou aceste noi elemente? Atunci nu este dubiu ca el este tot in omul cel vechi, traind aceiasi viata cu apucaturile si comportamentul vechi.

Poti fregventa o adunare, poti sa fi in anturajul celor rascumparati,ba chiar sa si fi printre cei care se ocupa de adunare,dar sa nu fi lucrat Dumnezeu in viata ta.Aceasta este cea mai jalnica stare in care se poate afla un om care fregventeaza o adunare(Biserica)Anturajul cu cei pacatosi face dovada ca traiesti acelasi mediu de viata ca si cei care nu-l cunosc pe Domnul Hristos ca Mintuitor al lor personal.

2  Ci îsi gãseste plãcerea în Legea Domnului, si zi si noapte cugetã la Legea Lui!

Acest om care nu participa la cele mentionate mai sus in versetul 1,are o preocupare deosebita si anume. De cind a fost nascut din nou el is gaseste placerea in Cuvintul lui Dumnezeu(legea Domnului). Si nu numai ca is gaseste placerea, dar cugeta la ceia ce citeste ii face deosebita placere.Dar nu cugeta numai cind is aduce aminte, ci zi si noapte. Cum vine asta? Sa nu dormi?inteleg ca el oridecite ori se trezeste s-au nu il ia somnul el cugeta la ce a citit.Psalmistul mai spune,” ma desfat in Cuvintul tau”Este una sa citesti si sa nu iti mai aduci aminte peste zi de unde ai citit si alta este sa reti locul si ce ai citit.

Asa ceva este cu putinta doar daca cugeti la ce ai citit.Am intilnit credinciosi care nu puteau sa is aduca aminte apsolut deloc de unde au citit si nici ce au citit.Un astfel de credincios sa nu se astepte ca va putea creste in cunoastrea Domnului Hristos. De aici pleaca si slabiciunile in viata, alunecarile si mai stiu eu si ce alte stari.

3  El este ca un pom sãdit lângã un izvor de apã, care îsi dã rodul la vremea lui, si ale cãrui frunze nu se vestejesc: tot ce începe, duce la bun sfârsit.

Despre cel care cugeta la Legea Domnului versetul 3 spune cum este acest om(credincios) El este ca si un pom care este sadit linga sursa de apa care il alimenteaza continu.Acest pom da roade si frunzele ii sunt verzi.Poti fi un pom in adunare dar sa fi uscat. dece? pentruca radacinile tale nu sunt in sursa de apa vie care este Domnul Hristos.Credincosul produce si el roade spre slava lui Dumnezeu daca sursa lui este Izvorul nesecat al Cuvintului lui Dumnezeu.


Apoi in lucrarea lui, ce incepe nu lasa ne- terminat.Caracterul lui este de a fi un om integru, precum a fost Mintuitorul si invatatorul lui.Acesta este motivul de gasesti printre cei care fregventeaza adunarile si slabanogiti, rahitici, ne crescuti.Duc lipsa de proteinile pe care numai Cuvintul lui Dumnezeu le poate asigura pentru o crestere armonioasa.

Lipsa de alimentatie spirituala,am intilnit-o la crestinii care se hranesc cu ce spun unii si alti si ramin doar la o astfel de hrana.Cuvintul este pentru ei doar  sa-l guste.Apoi sunt alti care citesc doar din foita de calendar si pe fuga si cu asta au terminat.Nu au sansa sa aiba descoperire din partea Duhului sfint. Ei ramine doar la ce le descopere omul, oricare ar fi el.Domnul Isus spunea despre Duhul Adevarului cind va veni el ce va face. Va lua din ce este al Meu si va va descoperi.Iata descoperirea care este 100/100 pura, curata ne alterata.

John Balarie
Los Angeles California

Niciun comentariu: