joi, 7 iunie 2012

Cintarea Cintarilor 2:1 Eu sunt un trandafir din Saron,




Cintarea Cintarilor  2:1  Eu sunt un trandafir din Saron, un crin din vãi.
2  Ca un crin în mijlocul spinilor, asa este iubita mea între fete.

Sharon este o vale, este una din cele mai intinse vai din Palestina.In timpul lui Solomon,Era considerata salbatica, ne alterata de om. Avea un pamint fertil si care avea foarte multe flori.Sharon era cunoscuta din cauza frumuseti si era magistica in timpul acela. Parfumul pe care-l raspindea florile a dus la acest renume al acestei vai. Era o gradina naturala care l-a impresionat si l-a inspirit pe Imparatul Solomon sa scrie aceste cuvinte .

Negresit ca inspiratia era dirijata de Dumnezeu isusi.Sigur ca cei mai multi dintre cei care citesc Cintarea-Cintarilor fiind carnali ,firesti, o inteleg in felul lor.Dar cei care au fost nascuti din nou au o intelegere spirituala care ii ajuta sa gaseasca in aceasta carte un raspuns la dragostea Mirelui, a Domnului Hritos fata de mireasa Lui pe care a rascumparat-o cu single Lui.

Domnul Isus deseori poarta in Scriptura  diferite nume. Aici, in cazul de fata, este un Trandafir din acea gradina numita Saron, sigur la modul spiritual. El ca si trandafirul a imprastiat pe parcursul vieti Lui scurte pe acest pamint parfumul dragostei divine.Trandafirul are mirosul, parfumul lui specific fata de alte flori.Dar versetul arata ca este nu numai un Trandafir ci si un Crin din vai.Si Crinul are parfumul lui specific, pe care il raspindeste .

Ce s-ar intimpla daca aceste doua flori ar detine aceste parfumuri si nu le-ar emana afara? Noi nu ne-am mai bucura de aceste parfumuri care ne face sa ne indreptam cu gindul la Creiatorul lor.Domnul Isus a venit si a raspindit acest parfum al dragostei lui Dumnezeu. Daca el nu ar fi emanat(aratat) acea dragoste din Dumnezeu lucrarea lui nu ar fi avut effect asupra sufletului omenesc.

Intorcindu-ne la noi care suntem rascumparati ai Lui, pun intrebarea, Suntem noi un trandafir s-au un crin? Cel putin asa ar trebui sa fim daca pretindem ca suntem ai Domnului Hristos.Ce fel de parfum, miros raspindim noi? Unul care indeparteaza oamenii s-au acel parfum care ii apropie.Fie care sa se cerceteze singur ,cu o inima sincera. Acum versetul 2  Ca un crin în mijlocul spinilor, asa este iubita mea între fete. 
Mirele muta acum atentia dela El si o descrie pe Mireasa,Iubita Lui, care este si ea asemanata cu acel crin care revarsa parfumul care il capata dela Domnul Hristos. Mireasa s-au Biserica este in lume precum acest Crin in mijlocul spinilor. Stim fiecare din noi cum suntem priviti de lume cind afla ca suntem pocaiti.Oricum ce ne intereseaza si ce conteaza cum ne descrie nu spinii ci Trandafirul din Saron.Conteaza ce spune Domnul Isus despre mireasa Lui .

John Balarie
Los Angeles California

Niciun comentariu: