luni, 11 iunie 2012

Hosea 2:19 Te voi logodi cu Mine pentru totdeauna;




Hosea 2:19  Te voi logodi cu Mine pentru totdeauna; te voi logodi cu Mine prin neprihãnire, judecatã, mare bunãtate si îndurare;
20  te voi logodi cu Mine prin credinciosie, si vei cunoaste pe Domnul!

Cu ceva timp in urma, am avut o discutie cu un frate despre logodna. El a adus inainte rupere logodnei.fratele era din punctual lui de vedere destu de insistent ca poti rupe logodna. Zic din punctual lui dar nu si a Scripturi.Oricare ar fi invatatura pe care o primim, daca nu corespunde cu Cuvintul nu este credibila.fratele a insistat , i-am pus o intrebare ca sa delimitez intelegere pe care o are ca nu este dupa Cuvint.Cine i-am spus eu rupe logodna? Si el mi-a spus ca oamenii.

Am zis eu din punctual aceste aveti dreptate. Dar daca nu insista ,ca si printre crestini se practica, nu ziceam nimic.Atunci i-am spus ca, un copil al lui Dumnezeu fie tinar s-au tinara nu poate face asa ceva, s-au cu alte cuvinte acest subiect iese din calculul celor rascumparati.Si ca sa nu-l las confuz a trebuit sa-I dau un text din Scriptura care a incheiet orice insistenta lui.

Textul este cel de mai sus, unde Dumnezeu in persoana Domnului Hristos spune aceste cuvinte, “Te voi logodi cu Mine pentru totdeauna”.cei ce cerceteaza Scriptura cu atentie stiu ca , textul se refera la Mireasa Mielului si ca mireasa sunt cei rascumparati iar Mirele este Domnul Isus.Retinem aici cuvintul, totdeauna care este lesne de inteles ca este tot una cuvesnic. Ar fi dezastru ca sa rupa logodna Domnul Isus, de cei pe care i-a rascumparat.

Si Cuvintul repeta din nou acesta afirmatie a domnului Isus, te voi logodi cu Mine. Nu cu Biserica corporala,(de adunatura) nu cu mai stiu eu ce invatatura,nu cu cel care vesteste evangelia, ci cu Mine. Si aduce in atentie si instrumental juridic dumnezaiesc, care este liantul care nu se va rupe nici-o data dintre Mire si Mireasa Lui, NEPRIHANIRE.

La ce fel de neprihanire se refera aici Cuvintul? La neprihanirea care se capataprin credinta.Apoi mai sunt inca trei componente care leaga Mireasa de Mirele Iubit, judecatã, mare bunãtate si îndurare; judecata care a cazut peste El ne da dreptul sa fim inaintea lui considerati drept Neprihaniti adica curati fara pata. mare bunãtate. O bunatate pe care nu o gasim in lume este de natura divina, este inacceptabil sa credem ca El dupa ce a platit pretul rascumparari noastre rupe acesta logonda. 


As mai numi-o si LEGAMINT VESNIC.Pe care l-a facut cu aleasa inimi Lui.fac referire la Cintarea-Cintarilor.Apoi si îndurare;Indurarea se mai numeste si mila.s-au dragoste. Mila fata de noi la indreptat spre crucea dela Golgota  si din Dragoste s-a jerfit. A platit un prêt pentru Mireasa Lui ca sa o aiba vesnic.

20  te voi logodi cu Mine prin credinciosie, si vei cunoaste pe Domnul!

Verestul 20 ne arata ultimul component al acestu legamint al Logodnei. credinciosie, Credinciosia as numi-o, a nu iti lua vorba inapoi , a fi demn de incredere in cuvintele pe care le-ai spus. vei cunoaste pe Domnul! Ca El nu este un fiu al omului care is ia vorba inapoi.Copii lui Dumnezeu trebuie sa aiba acest character Integru, ca al Domnului Hristos.Asa ca ,am concluzionat cu fratele ca noi nu mai suntem din lume si ca este bine sa fim atenti la ce auzim ca sa nu creieze confuzie in mintea si inima noastra. Domnul sa ne de harul sa cercetam Cuvintul Lui si sa-l avem ca unica sursa de hrana spiritual.

John Balarie
Los Angeles California

Niciun comentariu: