joi, 29 martie 2012

Romans 8:28 De altã parte, Stim cã toate lucrurile....



Romans 8:28  De altã parte, Stim cã toate lucrurile lucreazã împreunã spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu, Si anume, spre binele celor ce sunt chemati dupã planul Sãu.
Acest verset mi-a atras atentia cu multi ani in urma , este greu sa acceptam ca ce scrie aici in acest verset se aplica celor iubiti de Dumnezeu.Dar realitatea asta e.Asa spune Cuvintul si asa trebuie sa ne impacam cu ce vrea Dumnezeu s-au ce ingaduie Dumnezeu in viata noastra.Pot fi lucruri marunte si care nu ne plac.

Dar pot fi si situatii care sint un dezastru in viata noastra  pe acest pamint.Cum sa ai o pace ne tulburata in astfel de situatii?Raspunsul este unul singur. Sa credem ce spune Cuvintul.Noi ca si copii ai Lui Dumnezeu stim ca avem un Tata bun si nu trebuie sa ne pierdem cumpatul.
Lui nu ii scappa nimic  dar apsolut nimic din viata noastra. Fie ca El ingaduie ca si la Iov, sa vina peste cei rascumparati ai Lui un eveniment l-as numi grav s-au mai putin grav. Oricare ar fi ,nu sint  primite cu bucurie. Dar este un loc in Cuvint unde Dumnezeu ne arata ca nu intotdeauna pricepem gindul lui Dumnezeu.
John 13:7  Drept rãspuns, Isus i-a zis: "Ce fac Eu, tu nu pricepi acum, dar vei pricepe dupã aceea."
Dumnezeu nu ne lasa in necunostinta de situatia prin care El a ingaduit sa trecem. Asa ca, asteptarea este tare grea. Dar finalul, noi il cunoastem ca vom pleca de pe acest pamint si vom fi cu Mintuitorul.Daca luam seama, Cuvintul ,face specificatie cu privire la cei chamati dupa planul Sau,ca toate sint spre binele lor. spre binele celor ce sunt chemati dupã planul Sãu.
Dece? pentruca odata chemat de Dumnezeu ii aparti si nu te poate lasa sa nu te bucuri. Sigur ca bucuriile acestea sint vremelnice dar ca sintem ai Lui aceasta este bucuria care ne da taria de a trece peste situatiile grele din viata aceasta trecatoare.Domnul sa ne dea Har sa putem trece cu o inima plina de pace peste tot ce El ingaduie in vietile noastre. Apoi trebuie sa stim ca El vrea sa ne sfinteasca , sa ne faca asemenea Fiului Sau preaiubit.

John Balarie
Los Angeles California

Niciun comentariu: