joi, 8 martie 2012

2 Corinthians 5:17 Cãci, dacã este cineva în Hristos,



2 Corinthians 5:17  Cãci, dacã este cineva în Hristos, este o fãpturã nouã; cele vechi s-au dus: iatã cã toate lucrurile s-au fãcut noi.

Apostolul inspirit de Duhul Sfint spune aceste cuvinte, Cãci, dacã este cineva în Hristos,Cum adica sa fi in Hristos? Inteleg daca Dumnezeu a facut lucrarea in inima atunci sunt in Hristos si il numesc Domnul meu.Aici vedem o condite de baza a celui care pretinde ca este mintuit, s-au este in Hristos.Dar inainte de aceasta conditie aratata aici, vedem acest –dacã-nu poti fi in Hristos si sa triesti la fel ca lumea. Daca esti in Hristos lumea te va respinge,pentruca nu gaseste in tine ce cauta.In tine se gasesc elemente din caracterul Domnului Hristos, pe care lumea le respinge.Iata dece Mintuitorul in rugaciunea Lui catre Tatal spune ca nu se roaga pentru lume, ci pentru aceia pe care Tu mi-ai dat.Evangelia dupa Ioan 17-9.
Daca esti in Hristos ,se vede in caracterul tau aceasta lucrare care scoate in evident schimbarea pe care o produce nasterea din nou.Aceasta este echivalentul unei fapturi noi, schimbarea , s-au evidenta ca in viata s-au schimbat cele vechi si acum domina cele noi. Nu se vede aceasta schimbare , atunci este dovada ca nu sa produs aceasta nastere din nou.Cu alte cuvinte Dumnezeu nu a intervenit.
Matthew 7:16  Îi veti cunoaste dupã roadele lor. Culeg oamenii struguri din spini, sau smochine din mãrãcini?
Insusi Domnul Isus aduce in atentie aceasta schimbare prin o exemplificare paminteasca ca sa putem intelege mai bine ce inseamna aceastta nastere din nou care schimba structura caracteruli vechi in una noua.Mintuitorul spune,” Îi veti cunoaste dupã roadele lor.Sigur ca inainte de a lucra Dumnezeu in inima , aduci roade decare iti este rusine sa le si pronunti.Daca aduci aceleasi roade , iara este evident ca nu s-a facut lucrarea in inima.
Poti fi printre cei care se string in numele Domnului Hristos , dar sa nu fi dintre ei.Si arata Mintuitorul ce fel de roade aduce fiecare prin exemplificarea acestor doua plante.Spinii si Maracinii,care nu vor da nici-o data roadele pe care Domnul Isus le aduce inainte aici. Dece? Pentruca structura spinilor nu este ca sa produca struguri cu dulceata si parfuml lor placut.
S-au smochinele cu bunatatea lor nu pot creste in maracini.Inainte ca sa fi lucrat Dumnezeu in inima,sa faca transformarea necesara, noi toti eram Spini si Maracini.Deci nu puteam sa aducem astfel de roade care sint bune de mincat.Aceasta face referire la viata de traire spirituala.Este foarte usor sa ne controlam, sa ne testam pe noi insine sa vedem ce fel de roade producem.
Matthew 7:20  Asa cã, dupã roadele lor îi veti cunoaste.
Uite aici un verset prin care Domnul Hristos scoate in evidenta cum se poate cunoaste cel nascut din nou. dupã roadele lor îi veti cunoaste.Ce unitate de control ne-a lasat Mintuitorul, pentru relatiile noastre unul cu altul ca credinciosi, sa ne cunoastem ce fel de pom sintem.Daca ai un mar, nu te duci la el sa culegi prune spre exemplu.
Nu astepta dela un suflet care nu a fost nascut din nou sa produca roada Duhului din Galatians 5:22  Roada Duhului, dimpotrivã, este: dragostea, bucuria, pacea, îndelunga rãbdare, bunãtatea, facerea de bine, credinciosia,El da acelasi roade pe care le produce si intercut. Fara evidenta de schimbare, as zice, de altoire el nu va putea sa produca aceste roade.Nici nu este dispus sa se hraneasca cu Cuvintul lui Dumnezeu. De citit citeste sporadic si pe fuga, Nu e de mirare ca nu da roade bune.
Matthew 12:33  Ori faceti pomul bun si rodul lui bun, ori faceti pomul rãu si rodul lui rãu: cãci pomul se cunoaste dupã rodul lui.
Din nou Mintuitorul si in acest verset aduce in atentie pomul.Vrea sa spuna ca, pomul trebuie sa se raporteze la rada pe care o produce.Daca este un pom bun, negresit ca vei culege roade bune. Daca este un pom rau s-au care da roade acre de iti sterpezesc dintii, gradinarul nu-l va tine ca sa-I ocupe terenul degeaba.
Noi toti la modul firesc ne plantam pomi care sa ne satisfaca nevoia de a minca o fructa buna. Tot asa si credinciosi care dau roade bune , iti este mai mare dragul sa te intilnesti cu ei si sa deschizi un subiect s-au altul din Cuvintul lui Dumnezeu.Facind asa ajungem la maturitate sa dam rode bune,vezi galateni 5-22.
James 3:11  Oare din aceeasi vânã a izvorului tâsneste si apã dulce si apã amarã?
Si Ap, Iacov are ceva de spus cu privire la aceste doua diferente. El adduce inatentie  izvoarele de apa .poate noi toti stim cum arata un izvor.Ne ducem sa gasim o apa buna de baut. Dar acest izvor da numai un fel de apa, ori dulce s-au buna de baut, s-au aici spune amara.
Nu am vazut apa amara dar am vazut salcie s-au gazoasa.Nici unul din noi nu ne grabim sa bem o astfel de apa.Deci viata celui Rascmparat trebuie sa fie numai intrun fel.Buna ca fructul de mincat si buna ca apa de baut.Prin aceste versete intelegem ca nu merge pe calea lui Dumnezeu sa dai roade pentru firea paminteasca si sa crezi ca poti da si pentru firea din Dumnezeu, daca o ai.

John Balarie
Los Angeles California

Niciun comentariu: