sâmbătă, 3 martie 2012

John 1:29 A doua zi, Ioan a vãzut pe Isus venind la el,


John 1:29  A doua zi, Ioan a vãzut pe Isus venind la el, si a zis: "Iatã Mielul lui Dumnezeu, care ridicã pãcatul lumii!

Am spus ceva despre acest Miel al lui Dumnezeu in postingul anterior. Dar calitatiele acestui Miel sint inepuizabile s-au as zice, greu de a fi cuprinse in citeva cuvinte omenesti.Dece il infatisaza Cuvintul ca miel?Pentruca el trebuia s-au urma sa fie adus ca jerfa.Si alte animale  puteau fi aduse ca jerfe pe altar.Dar mielul are el ceva gingasi deosebit in firea lui de miel.

Nu stiu citi dintre noi am avut ocazia sa ne jucam ca copii cu un mielusel.Era animalul asa de dagalasi de care parca nu voiai sa te mai desparti.Domnul Isuus cind a intrat in legatura cu un suflet lucreaza la inima acelui suflet in cit nu se mai poate desparti de acest Miel al lui Dumnezeu. Devine o relatie speciala intre cei doi.
Nu stiu ce l-a determinat pe Ioan sa spuna aceste cuvinte despre Domnul Isus, : "Iatã Mielul lui Dumnezeu,Oricum Mintuitorul era privit ca miel chiar de Ioan Botezatorul.

In vechime se aducea in mod deosebit ca jerfa un miel. Leviticus 4:32  Dacã va aduce ca jertfã de ispãsire un miel, sã aducã o parte femeiascã fãrã cusur..Mielul trebuia sa fie fara cusur, cu alte cuvinte fara defect. Domnul Isus a fost fiu al omului dar fara pacat adica fara cusur s-au fara defect.Mielul  multumea dorinta lui Dumnezeu de a implini acest act al ispasiri.

Domnul Isus s-a indreptat catre Ioan. Ei erau si rude la nivel pamintesc. Dar nu ne spune Cuvintul pre-a mult de aceasta rudenie. Fiecare din ei aveau o lucrare deosebita pe care Dumnezeu le-a incredintato. Ioan venise ca sa pregateasca calea celui care avea sa aduca mintuirea. Ioan era de pe pamint. Domnul Isus nu numai ca venea din cer, dar era si Fiul lui Dumnezeu.

Cum la vazut Ioan pe domnul Isus a xclamat,” "Iatã Mielul lui Dumnezeu, care ridicã pãcatul lumii! Era singurul care primise acest mandate de al introduce pe Mintuitorul in lumea in care venise.Dar Ioan mai spune in fraza de mai sus aceste cuvinte, care ridicã pãcatul lumii!.El ar fi putut sa spuna doar aceste cuvinte,” "Iatã Mielul lui Dumnezeu,”Dar ce reusea el cu aceasta?nu avea niciun effect asupra celor care era in preajma Domnului Hristos.Era necesar ca lumea si cei care il inconjura sa stie care este motvul venire acestui Miel 

Este ceva greu de inteles despre ridicarea pacatului a intregi omeniri, cum cred uni, s-au cei mai multi.Sint o multime care mor in pacatele lor. Acestia vor fi condamnati vesnic.Dar ce intelegem noi despre aceste cuvinte, “ale lumi”Cuvintul nu mentioneaza aici a intregi lumi. Este o mare diferenta in ceia ce scrie si ceia ce vrem noi sa interpetam.Cei rascumparati fac si ei parte din lume.As aduce inainte cuvintele Domnului Hristos ca sa intelegem ceva mai bine acest proces fundamental al mintuiri. 

John 6:44  Nimeni nu poate veni la Mine dacã nu-l atrage Tatãl, care M-a trimis; si Eu îl voi învia în ziua de apoi.

Lucrarea de sincronizare as zice intre Dumnezeu Tatal si Fiul lui a fost , este si va fi in planul de mintuire care este cuprins la golgota.Este Mintuitorul si pentru tine Mielul lui Dumnezeu care ti-a ridicat pacatul? Atunci te vei bucura de aceasta mintuire vesnica care se capata prin credinta..Scriptura spune ca credinta,a fostdata sfintilor odata pentru totdeauna.

Jude 1:3  Prea iubitilor, pe când cãutam cu tot dinadinsul sã vã scriu despre mântuirea noastrã de obste, m-am vãzut silit sã vã scriu ca sã vã îndemn sã luptati pentru credinta, care a fost datã sfintilor o datã pentru totdeauna. Iata beneficial as zice a celor pe care Dumnezeu ia directat catre Mielul fara pata si fara cusur.Au garantia ca vor fi cu acest Miel care le este Mintuitor.

John Balarie
Los Angeles California

Niciun comentariu: