joi, 15 martie 2012

Isaiah 40:11 El Îsi va paste turma ca un Pãstor,



Isaiah 40:11  El Îsi va paste turma ca un Pãstor, va lua mieii în brate, îi va duce la sânul Lui, si va cãlãuzi blând oile care alãpteazã

Isaia il vede pe Domnul Isus ca pastoral cel bun, decare insusi Mintuitorul vorbeste despre El. 

John 10:11  Eu sunt Pãstorul cel bun. Pãstorul cel bun îsi dã viata pentru oi.

Domnul Isus prin jerfa lui dela Golgota si-a cistigat o turma care sa-I apartina. Iata dece spune El ca is da viata pentru ce ii apartine, Cine sunt mieii la modul spiritual si oile? Sigur ca mieii sunt cei nascuti de curind si au nevoie de o atentie mai deosebita.Asa sunt si sufletele care sint nascute de curind, ele au nevoie de o ingrijire mai aleasa.

Cu alte cuvinte Pastorul Domnul Isus se ocupa de ei in mod deosebit. Cind obosesc ii pune pe umeri si ii duce in turma unde sunt ocrotiti. Turma o vad ca find Adunarea ,Casa lui Dumnezeu. Aici in turma sunt oile care alapteaza pe cei nascuti de curind. Vai, cita raspundere au cei care sunt chemati sa alapteze s-au sa ajute la cresterea spirituala a acestor miei decurind nascuti.Cita raspundere ar trebui sa stie ei ca au pentru ce fel de hrana asigura acestor miei spirituali.

Ce fel de lapte le da ca sa creasca sa ajunga la maturitate pina cind vor putea sa manince singuri  din hrana tare.Cu cita blindete se poarta Domnul Isus ca pastor fata de oile Lui, care sunt  cei care se ocupa cu alaptarea mieilor spirituali.La rindul lor trebuie si ei ca oi sa arate aceiasi gingasie fata de acesti miei.Mintuitorul stie ce inseamna sa fi miel. El insusi a venit aici ca un miel. Isaia si Ieremia il descrie asa de minunat pe Domnul Isus in pozitia Lui de Miel. Jeremiah 11:19  Dar eu eram ca un miel blând pe care-l duci la mãcelãrie,
Ca Pastor sufere impreuna cu oaia s-au mielul care a fost atacata de o fiara.Se ocupa de oaie s-au miel si ajuta la vindecarea lor.Avem in Cuvint scris aceasta situatie cind El sufera s-au simte cu cel care trece prin astfel de situatii. Hebrews 2:18  si prin faptul cã El însusi a fost ispitit în ceea ce a suferit, poate sã vinã în ajutorul celor ce sunt ispititi.Un alt loc unde il vedem pe Domnul Isus ca Pastor s-au iubitul turmei este acesta din cintarea cintarilor.

Song of Songs 6:3  Eu sunt a iubitului meu si iubitul meu este al meu; el îsi paste turma între crini.

Acum vine rindul celor rascumparati care is iubeste pastorul. Cei rascumparati au aici doua entitati se gasec in doua pozitii as zice. Una ca mireasa , ca iubita a Mirelui si care Mireasa pretinde pe buna dreptate ca , “Preaiubitul ei este al ei”. Cu alte cuvinte i-mi apartine mie si la nimeni altul.Apoi ii mai vedem pe cei rascumparati si ca turma si pe Mire ca Pastor, care is paste turma printre crini.

Crini sint flori care raspindesc parfum incredibil de placut.Crinii i-as asemana cu invatatura de care au parte cei rascumparati din Cuvintul lui Dumnezeu.Turma este pastorita in acest cadru al Cuvintului lui Dumnezeu.Este singura hrana care nu duce oaia la boala de  galbeaza.Ce vreau sa spun este ca,”Orice alta invatatura care nu corespunde cu Cuvintul lui Dumnezeu in ansamblu biblic, este o mincare nociva pentru turma.
Cita responsabilitate au cei care se cred ca sint pastori in Adunarea lui Dumnezeu. Ce fel de mincare da turmi? pe unde o pastoreste?Domnul Isus in final spune Tatalui aceste cuvinte,” nu am pierdut pe nici unul din cei pe care Tu mi-ai dat.

John Balarie
Los Angeles California

Niciun comentariu: