duminică, 11 martie 2012

2 Chronicles 35:17 Copiii lui Israel, care se aflau acolo, au prãznuit Pastele...




2 Chronicles 35:17 Copiii lui Israel, care se aflau acolo, au prãznuit Pastele în acel timp si sãrbãtoarea azimilor sapte zile.

Se apropie pastele in asa zisa lume crestina si cu aceasta ocazie cei mai multi daca nu aproape toti vor sa aiba de ziua aceasta pe masa lor daca nu un miel cel putin o bucata de carne de miel.Nu este rau,dar aceasta sarbatoare pe care ei o pretind ca o tin cu mare sfintenie are in ea insasi o semnificatie. 

As indrazni sa spun,ca cei mai multi nu cunosc aceasta semnificate a sarbatori.Ei stiu ca trebuie sa manince carne de miel si oua rosii cu cozonac,Pe linga toate acestea sa adaoge si distractie.
Distractie care nu de putine ori se termina tragic la modul literal ca, de cel spiritual nici nu se poate vorbi.

Daca te apropii de cei mai multi sa-I intrebi dece tin pastele , vor ridica din umeri si iti vor da un raspuns ca nu stiu , ca asa au apucat si cu asta ti-a dat raspunsul la care nu te asteptai.Zic nu te asteptai, tu care cunosti aceasta semnificatie a pastelui ca sarbatoare.Dece? pentruca statistica ortodoxa spune ca peste 80% sint ortodocsi, adica se considera crestini.

Nu vreau sa ma opresc aici, ci as dori sa trec la esenta acestei sarbatori.Mielul, ca despre acest animal mic si gingasi este vorba, s-a sacrificat pentru prima data in Egipt de catre Israeliti. Dumnezeu a trimis un inger nimicitor in toate casele egiptenilor, dar pentruca Israelitii li s-a spus sa sacrifice un miel si sa unga usiori casei cu singele mielului , ca atunci cind ingerul va trece,sa faca dinstinctie intre ce este egiptean si Israelit. Odata cu venirea Domnului Hristos ca Miel al lui Dumnezeu si pe care ei nu-L recunosc ,semnificatia aceasta este mult mai profunda si cu un effect vesnic.Domnul Hristos a fost introdus de Ioan Botezatorul ca fiin Mielul lui Dumnezeu. Iata ce spune despre domnul Isus,
John 1:29 A doua zi, Ioan a vãzut pe Isus venind la el, si a zis: “Iatã Mielul lui Dumnezeu, care ridicã pãcatul lumii!

Iatal pe Fiul lui Dumnezeu infatisat ca un miel, care vine aici pe pamint sa se aduca jerfa de ispasire oentru pacat.Asa cum am spus mai sus despre marea majoritate, ca nu cunos semnificatia morti acestui miel la modul literal, dar nici la modul spiritual.Era necesar ca Dumnezeu sa impace fiinta umana cu El insusi. Nu s-a gasit decit aceasta cale care a implinit planul lui Dumnezeu de iertare.A venit Fiul Lui ca Miel, s-a lasat sacrificat, pus pe cruce pentru pacatele mele si ale tele, fara de care nu aveam iertare de pacate.
Relatia noastra cu Dumnezeu era rupta prin caderea primilor oameni in pacat. De atunci pacatul sa perpetuat in fiinta umana ca si un microb la care inca nu s-a gasit medicamentul necesar de al combate A adus Domnul Hristos acesta jerfa ca un medicament pentru a birui germenul pacatului.Vorbeam mai sus despre aceasta mare multime care serbeaza o sarbatoare in virtutea religieie pe care asa au mostenit-o din mos stramosi dela parintii lor.Nu le ajuta la nimic,faptul ca tin un astfel de paste unde este numai mincare si bautura.Daca nu il au pe Domnul Isus ca Mintuitor , ca rascumparator al lor personal sint pierduti pe veci.
Ce vreau sa spun este ca, nu este bine , intelept sa te duci deavalma cu gramada, ci este de dorit ca fiecare sa se intrebe, “am eu vreun beneficiu ca tin pastele”?Religia nu te ajuta cu nimic la mintuirea sufletului. Aceste toate ceremony, date, sarbatori vor inceta. Ce este vesnic si ne muritor este sufletul care are nevoie de aceasta stabilire a legaturi cu Dumnezeu. Aceasta legatura nu se poate face decit prin acest Miel, Domnul Hristos care s-a jerfit.Iata ce are Scriptura de zis cu privire la mintuire.
Acts 4:12 În nimeni altul nu este mântuire: cãci nu este sub cer nici un alt Nume dat oamenilor, în care trebuie sã fim mântuiti.”
As incheia cu un caz care cineva mi-la adus la cunostinta. Un reporter in Rominia s-a dus in preajma pastelui si a intrebat pe sateni de la cre te-ai fi asteptat ca erau oameni destul de invirsta sa de-a un raspuns potrivit. Reporterul i-a intrebat dece sarbatoresc aceasta zi pastele. Si spre suprindrea lui , toti au spus ca asa s-a pomenit.Este trist sa te numesti tara cresina si sa nu cunosti care a fost motivul venire Fiului lui Dumnezeu ca Miel pe pamint.Motivul instituiri aceste sarbatori.Pastele s-au sarbatoarea Pascala.

John Balarie
Los Angeles California

Niciun comentariu: