duminică, 18 martie 2012

Matthew 24:12 si, din pricina înmultirii fãrãdelegii,




Matthew 24:12  si, din pricina înmultirii fãrãdelegii, dragostea celor mai multi se va rãci.
Am stat dce vorba cu cineva care mi-a spus aceste cuvinte cu privire la vremurile din urma.Nu este dubiu ca traim vremurile din urma. Dar ca sa asociez acest verset cu cei rascumparati si in ultima instanta cu cel al Mintuitorului, ar aduce in inima celor rascumparati neliniste s-au umbra de indoiala.ca adica acesta este un semn care sa atraga atentia ca traim in vremurile din urma, da, si mai avem multe alte semne care ne arata ca traim aceste vremuri dela urma.

Si Apostolii traiau aceste vremuri pe care Scriptura le aduce inainte de nenumarate ori.dar pentru cei care apartin domnului Hristos , evenimentele nu au prea mare semnificatie. Ei stiu ca apartin unui Mintuitor care a spus ca va veni sa ia acasa pe toti ai lui.Dragostea sa ma intorc la acest cuvint este de doua feluri si cu mai multe semnificatii.Dragostea pe care Cuvintul o scoate in evidenta aici, este dragostea de natura fireasca , cu care omul este inzestrat de Dumnezeu.

Este dragostea care fiecare o manifestam fata de aproapele nostru si mai ales fata de, Sotie, Eot Copii s-au parinti.Dumnezeu a pus in om acest ingredient, liant al dragostei care sa sustina relatiile de convietuire in armonie.Despre aceasta dragoste vorbeste Cuvintul aici, de ce-a naturala, fireasca. Daca citim intreg capitolul 24., vom vedea ca ete vorba de dragostea fireasca.Despre aceasta vorbeste si Ap, Pavel in acest loc,. Romans 1:31  fãrã pricepere, cãlcãtori de cuvânt, fãrã dragoste fireascã, neânduplecati, fãrã milã.

Mai avem un loc in care vedem ca aceasta dragoste este fireasca si nu are nimic comun cu dragostea din Dumnezeu., 2 Timothy 3:3  fãrã dragoste fireascã, neânduplecati, clevetitori, neânfrânati, neâmblânziti, neiubitori de bine,
Sa vedem acum o alta dragoste care datorita ei relatia, partasia,intre cei ce sint copii ai lui Dumnezeu este desavirsita.

Romans 5:5  Însã nãdejdea aceasta nu însealã, pentru cã dragostea lui Dumnezeu a fost turnatã în inimile noastre prin Duhul Sfânt, care ne-a fost dat.

Aici asa cum am spus mai sus avem de aface co o dragoste de natura dumnezeiasca, pe care o vedem in Romani 5-5.“pentru cã dragostea lui Dumnezeu”spune Cuvintul ca, a fost turnata.Unde a fost turnata? in inimile celor rascumparati.Deci nu cu picatura, Avem de aface ca copii ai Lui Dumnezeu, cu un Dumnezeu ne limitat in dragoste. El nu este retinut cind este vorba sa binecuvinteze pe copii Lui.Prin aceasta dragoste copii Lui pot face dovada ca sint ai lui. Dece? pentruca se iubesc unii pe alti, cu o dragoste din Dumnezeu.

Dece a fost turnata? ca copii Lui sa nu duca lipsa, sa o aiba din belsug.Cum a fost turnata? Cuvintul ne arata ca prin Duhul sfint. Stim cine are acest Duh Sfint al lui Dumnezeu. Ap, Pavel spune unde locuieste aces Duh care prin el Dumnezeu toarna continu, adica tine paharul plin incontinu.John 14:17  si anume, Duhul adevãrului, pe care lumea nu-L poate primi, pentru cã nu-L vede si nu-L cunoaste, dar voi Îl cunoasteti, cãci rãmâne cu voi, si va fi în voi.Deci sa facem dinstinctie intre cele doua dragoste. Cea fireasca este lumeasca , iar cea din Dumnezeu apartine celor care au Duhul lui Dumnezeu. Cea fireasca se poate raci, o vedem la semenii nostri. Iata ce citim unde locuieste acest Duh sfint al lui Dumnezeu.

1 Corinthians 6:19  Nu stiti cã trupul vostru este Templul Duhului Sfânt, care locuieste în voi, si pe care L-ati primit de la Dumnezeu? si cã voi nu sunteti ai vostri?As incheia cu asigurarea ca, cei rascumparati nu sint afectati de aceasta racire a dragostei firesti care este in lume.Racirea ei este un indiciu pentru cei ai Domnului Hristos ca, venirea lui este aproape. Venire care sta pe inima celor care il asteapta. Iata cum stau ei care is asteapta pe mire sa vine sa is ia mireasa. Ca ei sint Mireasa Mielului din Apocalipsa.,” Revelation 22:17  si Duhul si Mireasa zic: "Vino!"Deci nu este semnificativ pentru ei aceasta racire, numai ca le tragae atentia ca Mirele este aproape chiar la usa.

John Balarie
Los Angeles California

Niciun comentariu: