joi, 1 martie 2012

John 1:36 si, pe când privea pe Isus umblând,














John 1:36  si, pe când privea pe Isus umblând, a zis: "Iatã Mielul lui Dumnezeu!"
Sfinta Scriptura ni-L arata pe Domnul Hristos ca unul care a veni ca Miel si ca unul care dupa ce si-a terminat lcrarea de Miel pe pamint, apare in cer ca un leu.Primul care a vazut in Domnul Hristos un Miel in noul testament, este Ioan Botezatorul.El a exclamat aceste cuvinte, "Iatã Mielul lui Dumnezeu!"Caracterul lui blind si bunatatea pe care o arata fata de cei napastuiti il scotea in evident ca Miel in comparatie cu cei lalti din jurul Lui.

Dar Mielul prin natura lui este sensibil si neputincios in fata dusmanului care il ataca.Avea sa faca aceasta dovada de miel cind il intreaba Pilat.John 19:10  Pilat I-a zis: "Mie nu-mi vorbesti? Nu stii cã am putere sã Te rãstignesc, si am putere sã-ti dau drumul!"

Domnul Hristos ar fi putut sa ii raspuna lui Pilat, si poate si pe un ton mai apasat, dar n-a fcuto. Nu vroia sa iasa din tiparul, as zice, in care il incadrase Tatal Lui de ascultare totala.Venise aici cu un scop bine determinat. Sa dea dovada de dragoste fata de oameni.Si el a ramas miel pina la sfirsitul lucrari pe care Tatal i-o incredintase.

Isaiah 53:7  Când a fost chinuit si asuprit, n-a deschis gura deloc, ca un miel pe care-l duci la mãcelãrie, si ca o oaie mutã înaintea celor ce o tund: n-a deschis gura.

Ioan Botezatorul  era contemporan cu Domnul Hritos. Si a avut posibilitatea sa-L vada mai deaproape la inceputul lucrari Mintuitorului ,cu toate ca fiecare avea ucenicii lui.Mai vorbeste si Prorocul Isaia de caracterul Domnului Hristos de miel. Se zice ca, Prorocul Isaia a prorocit cu aproximativ cinci sute de ani pina la venirea Domnului Hristos.Isaia il infatiseaza asa de minunat in toata splendoarea lui de miel care a suferit. Când a fost chinuit si asuprit, n-a deschis gura deloc,Asa cum am spus mai sus ar fi putut sa o faca.Avea sa treaca prin acest process al macelariei, care nu este pentru om, ci pentru animal.

Spune Isaia ca, a fost pus si in numarul celor faradelege.Cu alte cuvinte, ca un criminal, cu toate ca nu facuse decit numai bine.Dar in final Mintuitorul si-a terminat lucrarea  si s-a inaltat la Tatal Lui de unde venise. Sfirsise lucrarea de mintuire. Psalms 16:10  Cãci nu vei lãsa sufletul meu în locuinta mortilor, nu vei îngãdui ca prea iubitul Tãu sã vadã putrezirea. Mormintul nu a putut sa-L tina.

Revelation 5:5  si unul din bãtrâni mi-a zis: "Nu plânge: iatã cã Leul din semintia lui Iuda, Rãdãcina lui David, a biruit ca sã deschidã cartea, si cele sapte peceti ale ei.

Acum sa-L vedem pe Domnul Hristos in alta postura cu un alt character. Acum El este in cer, acolo are data o alta lucrare nu de Miel, ci de Leu. Matthew 28:18  Isus S-a apropiat de ei, a vorbit cu ei, si le-a zis: "Toatã puterea Mi-a fost datã în cer si pe pãmânt.

Pe pamint nu a facut uz de aceastta putere. Venise ca fiu al omului.Dar acum in cer El is egzercita putere pe care Tatal i-a incredintat-o.la final il vedem ca este vazut de Ioan ca, apare Mintiutorul, ca un Leu. Nu se gasea nimeni care sa aiba puterea de a rupe pecetiile.Era o lucrare pe care si in cer Tatal o incredintase in exclusivitate Fiului Sau. Cuvintul spune, “Ca El sa aiba inteietate in toate lucrurile”

Acum il vedem puternic si ca unul care are “Toatã puterea” face uz de ea.Mult nu va mai fi si se va incheiea toate socotelile intre om si Dumnezeu.Aici pe pamint, Fiul lui Dumnezeu  a fost Mintuitor. V-a veni o zi cind El, v-a sta pe scaunul de judecator.Cei care, prin indurarea (harul) lui Dumnezeu ne bucuram azi, de Mintuirea infaptuita de Domnul Hristos la Golgota sa nu scapam nici-o data din vedere pretul care la platit pentru rascumpararea noastra.

John Balarie
Los Angeles California

Niciun comentariu: