marți, 28 februarie 2012

Psalms 34:10 Puii de leu duc lipsã,


Psalms 34:10  Puii de leu duc lipsã, si li-e foame, dar cei ce cautã pe Domnul nu duc lipsã de nici un bine.

Acest Psalm vine direct in ajutorul celor care sint copii ai lui Dumnezeu. Si care in nevoile lor il cauta pe Domnul.Psalmistul aduce in atentie acest animal salbatic care poate sa-si asigure hrana, din pricina faptului ca este extreme de puternic si nimic nu-I pote sa se opuna.

Si cu toate acestea Psalmistul ii vede pe puii acestui animal de jungle ca sint in lipsa.Ei bine, nu tot asa stau lucrurile cu copii lui Dumnezeu.Ei sint asigurati ca, daca il cautam pe Domnul in situatiile noastre critice, El ne vine in ajutor.Dar mi-a atras atentia in mod deosebit aceste cuvinte, “de nici un bine”.

Este bine sa intelegem ca Dumnezeu, in dragostea Lui se ingrijeste de nevoile celor rascumparati.Am intilnit printre credinciosi nemultumiti cu ce si cit le asigura Dumnezeu.Ei vor mai mult si mai de calitate.Nu la voia intimplari Cuvintul ne aduce inainte acesti pui de leu.Cind iti este foame nu mai faci mofturi si nici pretentii nu ridici.Dar ce vrea sa insemne acest bine ?Tatal nostru stie ce este bun s-au bine pentru copilul lui si tot ce primim dela El este apsolut bun.

Chiar daca noua ni se pare ca ar fi trebuit sa primim altceva mai bun.El nici-o data nu greseste in alimentatia pe care o administreaza copiilor Lui.Avem nevoie de mincare fizica ca si acesti pui de leu, dar ca oameni noi avem nevoie si de mincare pentru sufletul nostru. Si cum avem nevoie zilnica de mincare pentru trup asa avem nevoie zilnic de hrana sufleteasca.Ne prezentam inaintea Lui cu multumiri.

Noi ca copii ai Lui, traim ca si puii de leu in jungla acestei lumi. Da, jungla, la modul firesc, care pe care.Dar cel rascumparat nu is face problem atunci cind se increde in dragostea Tatalui.Pentru trup El ne asigura atit cit gaseste El de cuvinta in calatoria noastra spre patria de sus. Pentru suflet ne-a dat Cuvintul Lui scris.Avem nevoie si de una si de alta ca sa supravietuim.
As aduce cuvintele Domnului Hristos in atentie cind a fost ispitit de satan. Matthew 4:4  Drept rãspuns, Isus i-a zis: "Este scris: "Omul nu trãieste numai cu pâine, ci cu orice cuvânt care iese din gura lui Dumnezeu."

Sa punem prêt pe mincarea care vine din Cuvintul lui Dumnezeu. Tot Mintuitorul spune sa nu ne ingrijoram . Luke 12:24  Uitati-vã cu bãgare de seamã la corbi: ei nu seamãnã, nici nu secerã, n-au nici camarã, nici grânar: si totusi, Dumnezeu îi hrãneste. Cu cât mai de pret sunteti voi decât pãsãrile!
Cuvintul ne da garantia ca Dumnezeu  are ochiul continu indreptat asupra copiilor Lui ca sa nu duca lipsa de nici un bine.

John Balarie
Los Angeles California

Niciun comentariu: