duminică, 26 februarie 2012

John 14:19 Peste putinã vreme, ....

John 14:19  Peste putinã vreme, lumea nu Mã va mai vedea, dar voi Mã veti vedea; pentru cã Eu trãiesc, si voi veti trãi.Domnul Isus era aproape sa plece la Tatal.Cu ceva timp inainte le spusese ucenicilor acest lucru ca El va pleca. Si ucenicii s-au intristat foarte tare.Domnul Isus ia vazut ca se intristasera si le spune ca ei il vor vedea. Fie ca se referee la inviere cind s-a aratat lor fie ca facea referire la faptul ca ei, ca si noi acum il vedem prin credinta.
Dar El le spune ca, lumea mu il va vedea.Ah lumea, cumpoate lumea sa-l vada daca orbiti de stapinul acestui veac? Dar voi, care voi? Voi de acum si cei ce vor crede in Mine prin voi ma veti vedea.Este un mare privilegiu dat de Dumnezeu celor rascumparati sa poata sa-l vada pe Mintuitorul lor prin acest dar al credintei.Cit despre lume mintuitorul spunea la iesirea din gradina Getsimani aceste cuvinte,
John 14:30  Nu voi mai vorbi mult cu voi; cãci vine stãpânitorul lumii acesteia. El n-are nimic în Mine; Si ca sa vedem mai clar ca Cel rau pe care Mintuitorul il chiama Stapinitorul acestei lumi”nu are nimic de aface cu El,il vedem ca nu aduce lumea rugaciunea lui catre Tatal.El se roaga asa,” John 17:9  Pentru ei Mã rog. Nu Mã rog pentru lume, ci John 17:9  Pentru ei Mã rog. Nu Mã rog pentru lume, ci pentru aceia, pe care Mi i-ai dat Tu; pentru cã sunt ai Tãi:
Care erau ei? Sigur ca ucenicii si din nou spun ca si cei ce urmau sa creada in Domnul Isus prin Cuvintul care ne-a fost lasat scris.Dar daca luam seama Mintuitorul face aici o precizare care deseori se scapa din vedere, anume, pe care Mi i-ai dat Tu;Si tot in acest contest as mai adaoga si faptul ca cei credinciosi sint alesi de Domnul Isus, precum au fost si ucenicii.
20  În ziua aceea, veti cunoaste cã Eu sunt în Tatãl Meu, cã voi sunteti în Mine, si cã Eu sunt în voi.
In ce zi? In ziua cind vor raminea fara El pe pamint. Abia atunci ei vor intelege cu adevarat ca El este fiul lui Dumnezeu. Ceva mai tirziu vor primi si Duhul Adevarului care ii va calauzi in tot adevarul. Duh de care Mintuitorul le sopusese ceva mai inainte ,Apoi vor realize acest mare adevar pe care lumea de care El vorbea nu avea cum sa fie in El si El in lume.Venirea Domnului Isus pe pamint a fost potrivit cuvintelor Lui care spun,” Luke 19:10  Pentru cã Fiul omului a venit sã caute si sã mântuiascã ce era pierdut."
Domnul Isus a venit determinat de a cauta ce este pierdut. Si are El citeva pilde cu oaia care a fost pierduta, si banul femei care a fost pierdut si apoi gasit.Iata dece zic,” lumea a avut o aversiunea fata de Mintuitorul chiar dela venirea lui. Irod si intreaga cetate s-a tulburat.
Sa dam slava si cinste Domnului Isus care s-a uitat dupa noi in hatisul acestei lumi si ne-a gasit si ne-a mintuit prin jerfa lui dela Golgota.Il vom vedea asa cum este ca noi insine vom fi ca El, cind va veni clipa sa-L intilnim.Nu este niciun dubiu in inima celor rascump[arati. Pretul a fos asa de mare in cit nu a fost platit in zadar,


John Balarie
Los Angeles California 

Niciun comentariu: