duminică, 19 februarie 2012

Joel 2:25 vã voi rãsplãti astfel anii,.....


Joel 2:25  vã voi rãsplãti astfel anii, pe care i-au mâncat lãcustele…..

Aici cuvintul ne aduce inainte situatia lui Israel si promisiunea lui Dumnezeu pentru ei.Aceasta este la modul fizic pamintesc. Dar pentru cei rascumparati prin jerfa Domnului Hristos, ce inteles poate avea aceasta parte din versetul acesta?Putem noi cei credinciosi sa ne bucuram de aceasta promisiune a lui Dumnezeu? Negresit, la modul spiritual.


Scriptura ne arata ca ea este cartea care se ocupa de sufletul omului.Care sint anii care i-au mincat lacustele? Sint ani traiti in pacat departe de Dumnezeu. Cu alte cuvinte,as putea sa-i numesc ani distrusi de pacat.Sint foarte multi de care s-a indurate Dumnezeu dar ei acum in trupul lor traiesc anii aceia mincati de lacuste care au lasat dureri ravage in trupul lor.

Iata dece zic,Scriptura se ocupa de suflet.Anii buni au inceput sa se arate dup ce Dumnezeu i-a mintuit pe acestia. La modul spiritual ei se bucura de promisiunea pe care Dumnezeu a implinit-o in viata lor, prin mintuirea pe care a dat-o in dar prin jerfa Domnului Hristos dela Golgota.Stim cu toti ce pot  infatisa locustele la modul spiritual. Lacustele sint sumedenia, roiul de pacate din vietile noastre inainte ca Dumnezeu sa se indure de noi.

Dumnezeu nu se lasa nici-o data dator,ce a promis va implini.Citi dintre noi nu ne minunam de unde ne-a scos Dumnezeu cu bratul lui puternic.Nu te bucuri, atunci trebuie sa te intrebi singur daca Dumnezeu te-a scos de supt aceasta invazie a lacustelor.Bucuria este parte inevitabila din viata celui rascumparat.Oamenii se bucura de lucrurile acestea trecatoare pamintesti.Nu este rau sa te bucuri de ceia ce Dumnezeu in bunatatea lui ti-a dat.

Ca copil al Lui trebuie sa multumim Lui pentru toate lucrurile.Dar bucuria care vine din faptul ca realizam ce prêt a platit Mintuitorul pentru sufletul nostru intrece oricare alta bucurie care atirna de ce poate oferi pamintul.Este bucuria cerului, bucuria ca vom fi cu Mintuitorul.Domnul sa ne faca sa intelegem ca bucuria care vine dela El are character vesnic.

John Balarie
Los Angeles California

Niciun comentariu: